Buna ziua, am urmatorul caz : Suntem 2 frati si tatal nostru a decedat in 2005 iar mama in urma cu 20 de ani . Am cazut de comun acord cu fratele meu sa-l despagumesc cu o anumita suma si sa facem un act notarial si sa nu mai vina la instanta de judecata cind fac cerere de deschidere a masei succesorale sa devin proprietar . Intrebarea mea este daca se poate si ce acte ne trebuiesc la notariat cind al despagubesc ! Multumesc !
Bunica este decedata , tata decedat , cind deschid taxa de succesiune si la instanta prezint actul notarial prin care l-am despagubit pe fratele meu este legal ? Asta intreb ? Acest act notarial prin care-l despagubesc pe fratele meu se poate face ? este corect ?
tot nu inteleg de ce trebuie sa ajungeti in instanta daca si fratele dvs este de acord cu aceasta despagubire. la instanta ajungeti doar daca nu va intelegeti.
concret...mergeti la notar, se vor dezbate cele 2 succesiuni (una dupa bunica si una dupa tata, in ordinea mortii lor) si tot la notar faceti si actul de partaj prin care dvs deveniti unic proprietar in schimbul sultei pe care o achitati fratelui. e legal. notarul la care apelati va poate furniza toate explicatiile necesare.
Succesiune bunica
gina taban
Buna ziua,bunica a avut 2 copii,ea a decedat,unul din fii a decedat si acesta din urma are 3 copii.Fiul decedat a avut o garsoniera la care 2 din copii au ... (vezi toată discuția)