Bună ziua, am fost amendat cu jumătate din 870 de lei pentru că am circulat cu bicicleta in centrul orașului unde era interzis.
Am făcut plângere, am invocat 3 pagini de argumente inclusiv un semn strâmb de acces interzis și în prima instanțâ judecătorul mi-a schimbat amenda în avertisment.
Acum Poliția Locală a facut apel si nu prea știu ce să le scriu în întâmpinare.
Ei ca argumente au scris:
Consideram ca hotararea pronuntata de instanta de judecata este criticabila din punctul de vedere al individualizarii sanctiunii.
In opinia noastra, sanctiunea aplicata a fost corect individualizata de catre agentul constatator conform art 21 din og nr 2/2001, de aceea apreciem ca nu se impune inlocuirea amenzii contraventionale cu sanctiuena avertismentului, pe de o parte pentru ca legiuitorul a considerat ca o astfel de conduita ilicita este necesar a fi sanctionata cu amenda, iar pe de alta parte, a aprecia in situatia tuturor contravenientilor care incalca dispozitiile regulamentului de aplicare a oug 195/2002 ca gravitatea faptei este suficient de scazuta incat sa justifice aplicarea unui simplu avertisment ar face ca sanctiunea amenzii contraventionale mentionata in actul normativ sa fie inoperanta, confirmand si intarind in acelasi timp atitudinea indisciplinata a cetatenilor, care ar fi incurajati sa incalce dispozitiile legale, fiind la adapost de sanctiuni pecuniare, constienti fiind ca sanctiunea care li s-ar aplica ar fi avertismentul.
Invederam instantei de apel ca zona in care a savarsit contraventia prevazuta de art 161 alin 1 lit a din RA OUG 195/2002 este foarte aglomerata, circuland cu bicicleta in zona pietonala unde se pot intalni multe persoane printre care copii si batrani.
Apoi ei mai cer diminuarea cuantumului cheltuielilor de judecata pentru ca ei apreciaza ca gradul de dificultate e redus.
Acuma, din 553 de dosare contra politia locala pe anul 2017, 139 au fost doar plangeri impotriva amenzilor in centru date biciclistilor.
Ca si argumente, politia locala nu a adus nimic nou fata de procesul din prima instanta, mai are rost sa repet toate argumentele mele si in întâmpinarea apelului?
Mentionez ca nu am apelat la avocat nici in prima instanta deorace nu imi permit.
Orice sugestii sunt binevenite, Multumesc.
Recurs la contestatie
gygype
buna sunt ghita si am avut o amenda la circularie lumini si centura de siguranta, care am castigato la sighet si politia a facut recurs ,va rog o idee ,cam ce ... (vezi toată discuția)