avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire

Buna ziua, am o problema daca ma puteti ajuta, am o poprire pe la niste credite neachitate( sunt 3 credite luate de la aceeasi institutie) mi sa pus poprire pe cont dar nu mi sa pus 50% ci putin peste 33%. Se poate sa ramana asa sau o sa mai creasca poprirea? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:53, 17 Noiembrie 2018
Valoarea totala a popririlor nu poate depasi 50% din venitul net. Putin peste 33 % se incadreaza la pana la 50%, cum prevede legea. Teoretic se poate mari procentul pana la 50%.
Buna ziua,
Procentul de 1/3 din salariul net se aplica pentru diverse datorii neachitate, iar cel 1/2 din salariul net pentru neplata obligatiei de intretinere pt copii,
Daca sunt mai multe datorii, retinerile nu pot depasi 1/2 din salariul net.
Mai multe despre retineri din salariu puteti citi aici: [ link extern ] /
Multumesc! Eu voiam sa aflu daca se poate sa mi se face o poprire mai mica de 50% chiar daca sunt mai multe datorii, sau e vreo regula sa aplice maxim la toate popririle de genul daca stie cineva sau a mai intalnit asa ceva?? Va multumesc o seara buna!
Buna seara,
Da, bineinteles. Depinde de perioada stabilita pentru recuperarea debitului, cuantumul fiecarei sume, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma poate ajuta cineva cu un sfat? ce pot face cu poprirea? robert1972 robert1972 lucrez cu carte de munca.....dar 1/3 din salariul net este oprit de executor......am incercat sa cer un angajament de plata mai mic....dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Retineri din salariu deamb1920 deamb1920 Buna ziua, Am salariati carora, in urma unor sentinte judecatoresti, le-au venit retineri pe salariul net. exemplu : Salariat care are doua retineri ; ... (vezi toată discuția)