avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum sa procedez?

Buna Ziua! Am si eu nevoie de un sfat. la 18 ani am facut un abonament la cosmote in valoare de 50 de lei pe luna , dupa care nu am mai platit si am ramas cu o datorie de 250 - 300 de lei. Mentionez ca nu am platit deoarece am plecat din Romania. Acuma o firma GetbackRecovery insista cu apeluri si amenintari ca am de platit 1800 de ron pentru acel abonament, deci de la 300 la 1800 este o diferenta mare, si sunt amenintat ca vor preda dosarul la juridic si vor fii probleme, Eu acuma fac studii in Cluj Napoca si m-am angajat , platesc o chirie de 250 euro daca ei vor face proprire pe salar va fii foarte greu sa fac si scoala sa platesc si chiria sa si muncesc. Tot insista sa trimit 200 de lei in contul lor si dupa voi plati in 3 rate suma de 1800 dar e foarte mult la salarul meu 1500 net . Cum pot sa procedez sa scap de ei daca de la data cand am facut abonamentul au trecut 5 ani , acuma am varsta de 23 de ani. Va rog sa imi da-ti un sfat cum pot proceda. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: vasiu.simi , utilizator 09:18, 15 Noiembrie 2018
Daca nu ati fost chemat in judecata si nu s-a obtinut o hotarare definitiva in tot acest interval de 5 ani, a intervenit prescriptia dreptului material la actiune.
Multumesc frumos de raspuns. Si ce pot face sa numai primesc mesaje de genul: Doriti sa aveti liniste de Craciun? Sunati-ne si incheiati un angajament de plata care sa va avantajeze! Detalii la numarul 021 xxxxx GetBack Recovery
In privinta mesajelor nu prea aveti ce face. Puteti formula o actiune in constatarea prescriptiei, dar nu cred ca merita in situatia dvs.. La prima vedere dreptul creditoare de a solicita executarea silita s-a prescris. In cazul in care va actioneaza in judecata aparati-va invocand prescriptia.
Multumescu frumos de raspunsuri . Pot cere de la ei si eliminarea datelor mele cu caracter personal ex: numar de telefon , e-mail , nume si prenume , cnp , in cazul in care niciodata nu mi sa cerut dreptul la folosirea acestor date despre mine , aici apelez la noua lege europeana ce prevede acest lucru?
Nu. Vor invoca un interes legitim: acela de recuperare a datoriei.

Alte discuții în legătură

Abonament telefonie neplatit, somatie dupa 16 ani cu majorari extraordinare! croco_madness croco_madness Va salut, Am primit o scrisoare de la Getback o firma de colectare restante care lucreaza pentru firma Telekom romania cum ca as avea o restanta in valoare ... (vezi toată discuția)
Contract romtelecom razvanmatei razvanmatei Buna ziua, Am o nelamurire si mai degraba cer si un sfat. Acum 10 ani aprox, mama mea a facut un abonament cu laptop la Romtelecom. Din cauza situatiei ... (vezi toată discuția)
Lntreruperea prescriptiei/punerea in intarziere razvan22 razvan22 potrivit noului cod de procedura civila intreruperea prescriptiei este pusa in intarziere in cazul in care firma de recuperare trimite notificari/somatii?am o ... (vezi toată discuția)