avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu am achitat de 3 luni un leasing auto făcut în ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu am achitat de 3 luni un leasing auto făcut în Germania și vreau să înapoiez mașina, dar banca a zis că mașina trebuie să fie dusă în Germania. Acum sunt în România, unde să mă adresez ca să vină cineva să o ridice?

De 3 luni nu am mai plătit rata la o masina pentru ca de aproape 6 luni nu mai sunt in germania si vreau sa stiu cum sa fac sa le predau masina pentru ca am vb cu banca si au zis ca trebuie ca masina sa fie in germania! Masina nu mai are asigurare si vreau sa o predau,am vb la banca si le-am zis ca vreau sa le dau masina inapoi pentru ca nu ma mai întorc în germania ca nu am unde si banca a zis ca nu mai depinde de ei acum,ca au plasat dosarul unei firme de recuperări? Ma poate ajuta cineva cum sa fac sau unde sa ma adresez sa vina sa ridice masina si care sunt consecințele dupa ridicare? Vreau sa o predau cat mai repede pentru ca o sa merg in alta tara! Daca ma poate ajuta contra cost a-și fii recunoscător!
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua,

Daca dosarul e intr-adevar deja la firma de recuperari vor face acestia demersuri pentru ridicarea efectiva a autoturismului. Ideea e ca veti suporta costurile de ridicare a autoturismului si platforma. Ce ma pune pe ganduri e ca masina nu mai are asigurare, daca se intampla ceva cu masina, ma gandesc sa nu suporti dumneavoastra daunele. E de vazut contractul, pentru a vedea ce se intampla in aceste situatii. Mai bine rugati pe cineva sa duca masina in Germania, mai ales ca urmeaza sa plecati din tara.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Buna ziua da masina nu mai are asigurare si eu nu mai merg cu ea de cand nu mai are asigurare,astept sa vina sa le dau cheile si o sa suport eu transportul si platforma! Am posibilitatea sa plătesc eșalonat transportul? Problema e ei mi-au zis ca masina trebuie sa stea in germania pana se finalizează creditul,degeaba eu plătesc rata in continuare daca masina nu se întoarce în germania o sa vina sa o ia!
trebuie vazut contractul. Din cate inteleg eu aveti clauza sa nu parasiti tara cu autoturismul, in acest caz, mai bine duceti dumneavoastra autoturismul inapoi (il predati) sau trimiteti o adresa/ notificare (inainte trebuie verificate clauzele, sa nu va treziti cu o recunoastere a unui fapt care va poate afecta mai tare) prin care va intelegeti cu ei sa vina dupa autoturism (desi aceasta ultima varianta e destul de riscanta in contextul clauzei de care am facut vorbire anterior). Transportul esalonat? asta tine de firma de transport. Vin ei sa o ia, dar de unde, daca nu stiu unde sunteti?
Le-am trimis mail cu adresa unde se află masina,mailul l-am trimis cu 2 luni in urma,dar in seara asta a venit poliția la adresa unde am locuit in germania si a intrebat unde e masina! O sa sun maine la ei si o sa le zic ca masina e in parcare astept sa vina sa le-o predau!
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
FotaNutu, utilizator
Buna ziua. Tocmai ce am acizituonat o masina din germania pe care am achitato 7500 euto avans iar 10000 euro prin imprumut bancar. Masina o am de aproape o luna si deja imi creeaza probleme. Daca ma puteti ajuta cu informatii privind returnarea masinii si daca pot rezilia contractul cu banca sau daca pot beneficia inca de imprumutul respectiv dar sa schomb masina. Multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Refuz plata dauna rca culita culita Am un dosar la Ominasig, prin care conform constatarii politiei si declaratiei vinovatului, asiguratorul Omniasig trebuie sa imi deconteze reparatia masinii ... (vezi toată discuția)
Vehicul imprumutat, accident in germania mircea_m mircea_m Am imprumutat unui amic o remorca (platforma transport autovehicule), in Iunie 2013, pentru a aduce un autoturism din Germania, acolo ansamblul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am o problema și vreau sa știu dacă o pot rezolva ... Delia2022 Delia2022 Buna ziua . Am o problema și vreau sa știu dacă o pot rezolva în judecată . Am fost păcălită de o firma de transport din România . Am trimis o ... (vezi toată discuția)