Avem un angajat din 20 august 2018, salariul tarifar de 4444 RON pe luna si in luna octombrie are 5 zile de concediu de odihna.
Cum calculez indemnizatia pentru cele 5 zile?
El nu are 3 luni complet lucrate si atunci cum calculez?
Facand o simulare in softul de salarii iese o indemnizatie de 215 lei/zi.
Si nu reusesc sa inteleg cum s-a facut calculul:
1. Pentru media drepturilor salariale se aduna 4444 de 2 ori, ca stiu ca se calculeaza pe ultimele 3 luni (dar el are doar 2: august si septembrie).
2. Pentru numarul de zile se iau in calcul zilele lucratoare din luna respectiva sau efectiv zilele lucrate de el, de exemplu in august are 10 zile.
Indemnizatia de CO se poate calcula si raportat la salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada in care isi efectueaza CO. ... vedeti art.150 alin.1 C.mun.
Da, stiam asta, eu nu intelegeam de unde a rezultat acel calcul pentru ca si raportat la luna octombrie, dar si la cele anterioare tot nu da suma de 215 lei.
Intrebarea mea era cum se calculeaza cand angajatul nu are 3 luni pline lucrate anterior lunii cand are CO: ne raportam la salariul din luna respectiva sau la cele anterioare atat cat a lucrat?
Opinia mea : calcul indemnizatie CO raportata la salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada in care isi efectueaza CO.