avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul concediu de odihna

buna ziua,
Cum se calculeaza indemnizatie pentru concediul de odihna? La salariu tarifar + sporuri permanente, sau la salariul realizat? Media pe ultimele 3 luni anterioare incetarii contractilui.
Cel mai recent răspuns: anne_david , utilizator 13:46, 26 Ianuarie 2009
Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute mai sus din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
Nu sunt luate în calcul pentru stabilirea indemnizaţiei pentru concediul de odihnă veniturile de natură salarială nepermanente, cum ar fi premiile sau alte drepturi care sunt lăsate la aprecierea angajatorului.
Ce se intampla daca salariatul nu doreste aceasta indemnizatie de CO. El vrea sa ia salariul normal de la luna la luna.
Cam greu de precizat, intrucat el va apare in statele de plata in CO si nicidecum la munca. Cred ca i se poate acorda salariul in loc de indmenizatia pentru CO.
Pai logica functioneaza cam asa: daca ia indemnizatia de co, dupa ce vine din cele 15 zile de co trece o perioada mai mare pana sa ia urmatorii bani, de aceea prefera sa ia la data acordarii salariului.
Problema care se pune e : procedam cf legii ?????
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2009
coca_lb, utilizator
Cred ca este posibil sa ia salariul in loc de indemnizatia de CO ....

Alte discuții în legătură

Calcul cuantum concediu de odihna ? cristiannegru cristiannegru pe perioada concediului de odihna, care este cuantumul salariului brut ? se ia in calcul sporul de vechime + spor de conditii vatamatoare ? Un coleg mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat marida marida la incetare cim a unui angajat trebuie sa ii platesc zile co neefectuat. cum se calculeaza concediul de odihna neefectuat daca în ultima luna de activitate a ... (vezi toată discuția)