avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere firma pentru inchiriere apartamente
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere firma pentru inchiriere apartamente

Buna ziua!

Sunt proprietarul a 5 apartamente. M-am gandit ca ar fi “safe” sa imi deschid o firma (nu stiu ce e mai bine, SRL sau PFA), pentru a putea factura chiriasilor chiria lunar. Pana acum am avut doar chiriasi pe termen de min 6 luni, dar ma gandesc ca poate pe viitor sa dezvolt macar cu 2-3 in regim hotelier.
Mi-as dori sa deschid firma deoarece as vrea ca tva-ul care urmeaza a fi de plata la stat (in urma inchirierii) sa il compensez cu factura de leasing la masina, abonament telefon, combustibil... ce solutie credeti ca e mai potrivita?
Deasemenea, ar trebui sa intocmesc un ctr de comodat intre mine ca PF si firma nou infiintata, astfel incat sa pot factura chiriile?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Elena.marin, utilizator
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 14:44, 15 Noiembrie 2018
Buna ziua.
Infiintati un SRL. Avantajul este ca impozitul pe microintreprindere este de 3% daca nu aveti angajati si 1% daca aveti.
In dovedirea sediului social va trebui obligatoriu sa faceti un contract de comodat intre dvs., in calitate de proprietar si firma in curs de inregistrare la ONRC. De asemenea, la infiintare va trebui sa atasati si o copie certificata a titlului de proprietate. Autorizati cod caen 6820.
Dupa ce intrati in posesia documentelor de la Registrul Comertului, trebuie sa va inregistrati la ANAF ca platitor de tva.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
Raluca Iliescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil de pe persoana juridica pe persoana fizica PNicusor PNicusor Buna ziua, Intentionez sa achizitionez un imobil nou pe persoana juridica platitoare de TVA. Am inteles ca vanzatorul poate sa faca factura cu taxare ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma Andreyene Andreyene Doresc sa imi deschid un magazin de second hand eu impreuna cu prietena mea .si doresc sa mai am unu sau doi angajati.. cum ar trebui sa procedez il legatura ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)