Situatia este urmatoarea : un teren agricol de o suprafata considerabila, dobandit prin mostenire in urma decesului tatalui (proprietari: eu, fratele, si mama) . Contractul de arenda este semnat doar de mama, care din pacate nu se pricepe foarte mult la acte, si merge mai mult pe incredere, obicei exploatat la maxim de arendasii din zonele rurale. Pe contractul in vigoare in acest moment (cel inregistrat la primarie) apar modificari cu pixul peste ce era scris initial. La anul incheierii contractului (din 2014 in 2016) si la perioada pe care se arendeaza (din 2014 in 2021 este modificat in 2016 pana in 2023). Din pacate, persoana care a semnat contractul nu poate preciza daca aceasta modificare a fost facuta inainte de semnare sau dupa, deoarece nu a vazut prima pagina 1/2 (contractul fiind semnat doar pe a doua pagina - 2/2).
Intrebarea este cum putem rezilia acest contract, avand in vedere ca din punctul nostru de vedere este un fals (acesta a fost semnat doar intr-un exemplar care a ramas la arendas - din motivele expuse mai sus), iar arendasul refuza sa ne trimita celelalte 2 exemplare (stipulate intr-un articol in cadrul aceluiasi contr), neraspunzand la nici o adresa prin care i-am solicitat acest lucru (de 3 ori), iar singura copie pe care o avem in acest moment a celui inregistrat la primarie (cel cu modificari).
Imi cer scuze daca nu am fost foarte explicit, dar va stau la dispozitie cu orice alte detalii.
Va multumesc pentru atentie si pentru raspunsuri.