avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal

-Anul trecut in mai 2008 in fata blocului in care locuiesc a avut loc o bataie intre vecinul meu si cumnatul meu.
-Motivul a fost urmatorul:-vecinul si a izolat blocul locuind la parter,cand a iesit mai tarziu afara a gasit o zgarietura pe o portiune destul de mica.Afara era copilul meu atunci in varsta de 10 ani si cateva luni.A inceput sa tipe la el avand o bormasina in mana ,ca baiatul meu i a stricat peretele fara sa aiba vreo dovada sau vreun martor.(Vreau sa va spun ca eu am mai avut conflicte cu el la adresa copilului meu, in sensul ca tot ce se intampla in scara blocului gresit este din vina copilul meu .Am facut anul trecut o plangere la politia de proximitate tot din cauze de genul asta cu martori si a fost avertizat sa respecte regulile de convietuire sociala).Va dau toate detaliile ca sa intelegeti ce sa intampla si sa ma sfatuiti ce sa mai fac.
-Cumnatul meu tocmai plecase de la mine eu fiind in curte la un vecin unde am un atelier de termopane,se urca in masina cand a vazut ce i facea vecinul baiatului meu.Sa dus la el si l a intrebat ce are cu baiatul sa l lase in pace dar el rau la cumnatul meu ca daca nu i reparam peretele ne muta cu totul din bloc.cumnatul meu il cunostea pe vecinul si stia si problemele vechi care ni le mai crease .Vecinul nervos i a dat un pumn in cap la cumnatul meu si a nceput sa traga de tricoul lui iar cumnatul i a dat si el una .Vecinul i a mai dat un cap in frunte la cumnatul meu de i sa facut un cucui iar cumnatul i a mai tras un pumn si i a curs sange pe nas.Intre timp copilul meu a fugit la mine in curte sa ma cheme afara ca cei doi se bat.
-Eu am iesit la ei impreuna cu doi prieteni care erau la mine in atelier si m am dus de i am despartit.Pe cumnatul l am luat in curte si sa linistit , a schimbat tricoul ca era rupt ,iar la vecinul a iesit nevasta sa afara si au chemat politia .
-Politia i a amendat pe cei doi cu 200 lei pentru tulburarea linistii publice.
-Martori la fata locului nu au fost cand a inceput bataia, cand am iesit eu afara au iesit si cei doi prieteni ai mei .Atat.
-La vreo luna am fost instiintat ca vecinul a depus plangere penala impotriva mea si a cumnatului meu ca l am batut (pana au coborat vecinii jos si ne au potolit)lucru neadevarat dupa cum v am spus.
-Vecinul sa constituit parte civila si ne cere daune morale 40000 lei si cheltuieli spitalizare 10000 lei.
-Am pus un avocat care a zis ca depunem si noi plangere penala pentru loviri dar a intarziat cu o zi dupa ce a expirat termenul de depunere (intentionat cred)din aceasta cauza nu sa mai inceput urmarirea penala impotriva vecinului.
-Noi am aflat acest lucru la tribunal cand a citit dosarul cel de al doilea avocat.
-Vecinul are CM -12 zile
-A mai scos dupa vreo 3 luni CM -14 zile spunand ca au aparut complicatii ca i am spart nasul noi si a necesitat operatie.
-Cumnatul meu are si el CM -3-4 zile .
-L a politie cumnatul meu a povestit ce s a intamplat , a recunoscut ca l a batut si el si si a mentinut declaratia.
-Eu am spus ca i am despartit si mi am mentinut declaratia.
-Martori eu am cei doi prieteni care au iesit odata cu mine afara si au vazut ce sa intamplat.
-Vecinul are martori in numar de 4 toti fiind cumetrii lui.
-Acestia spunand ca au trecut pe acolo si au vazut de la o distanta de vreo 200metri cum eu il bateam cu cumnatul meu foarte tare pe vecin.
-Unul din martorii lui a schimbat declaratia de 2 ori.
-Alti 2 martori de ai lui nu sau prezentat la proces
-Iar cel de al 4 lea este in arest de 29 zile pentru droguri , prostitutie,furt etc.
-Am cerut expertiza medicala asteptam raspunsul.
-Am depus plangere pentru marturie mincinoasa contra martorilor lui.
-I am cerut vecinului sa faca dovada tuturor cheltuielilor medicale sa justifice de ce cere atatia bani.
-La proces cand a fost audiat vecinul a mai spus ca baiatul meu il molesteaza pe el in sensul ca i a zgariat usa de la intrare a apartamentului lui , ca a spart toate geamurile din scara blocului unde locuim de la parter pana la etajul patru.Lucruri total neadevarate si pe care el trebuie sa le probeze cu martori.
Copilul meu are rezultate foarte bune la scoala note de 9 si 10, face sport la un club de fotbal particular 4 zile din saptamana 2 ore pe zi.
VA ROG DATI MI SFATURI LEGALE SA NE PUTEM APARA
Sa stim si noi legile oarecum ,sa vedem ce probe am mai putea aduce pentru a iesi din situatie .
pana la urma la ce pedepse sa ne asteptam.
Procesul va fi din nou in data de 8 decembrie 2009
astept pareri!
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cercetasa , utilizator 12:22, 16 Noiembrie 2009
situatia e complicata si - chiar daca ati oferit multe detalii - este greu de dat sfaturi precise de la distanta, fara sa vezi dosarul. totusi, un sfat pot sa va dau: SA VA GASITI UN AVOCAT BUN SI, MAI ALES, FOARTE SERIOS !
av. radu florin
avocatul pe care il am acum este bun si serios .
la infatisarea din proces cand au fost audiati atat martorii mei cat si ai lui( doar unul care s a prezentat) ,doamna procuror cat si doamna judecator si avocata mea au zapacit o cu intrebari de numai stia care declaratie ramane valabila.
a intrebat martorul lui care si a schimbat declaratia de 2 ori la politie daca si mentine ambele declaratii si martora a zis ca da pe amandoua.
-eu as putea sa l dau in judecata pentru calomnie jigniri?????
-e posibil primul avocat sa se fi inteles cu vecinul sa nu ma apere cum trebuie?
-expertiza medicala poate fi falsificata de el daca are interventii?
-martorii daca nu vor mai declara niciunul ca el ce se intampla??????
am uitat sa va spun ca doamna avocat mi a spus sa merg la avocatul care lam avut la inceput sa i cer explicatii de ce nu a depus plangerea in timp util pentru noi
si sa i cer si banii inapoi lucru care nu cred ca ti mai da nimeni banii inapoi dar........
daca nu ma inteleg cu el sa i spun ca il dau in judecata pentru ca n a depus plangerea si din aceasta cauza cazul meu ar avea de suferit , si ca pot sa i cer si eu despagubiri
e posibil sa reusim ceva??????????
insulta si calomnia sint dezincriminate.
e posibil ca avocatul sa se fi inteles cu partea adversa. faceti-i o plingere la baroul din care face parte.
si expertiza e posibil a fi "falsa", mai corect, poate contine lucruri nereale, date "cu directie" ...
eu zic ca, daca aveti incredere in actualul avocat, sa va mai linistiti. el stie ce are de facut.
multumesc pentru raspuns .
privind expertiza de fapt in ce consta ?
i se face vecinului vreo radiografie ca sa se dovedeasca ca a facut o operatie sau ca a avut nasul rupt mai demult din alte motive?
sau se studiaza doar actele care sunt gasite la spital din seara respectiva a incidentului.

Alte discuții în legătură

Injurii si amenintare abrassu abrassu Am avut un conflict cu o vecina de scara,am injurat putin si i-am zis sa se fereasca de mine,atat,ea a vorbit cu vecina ei de palier sa-i fie martora,cu toate ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala cercetasa cercetasa am un proces in care sunt inculpat pentru vatamare corporala , a avut loc o bataie intre cumnatul meu si un vecin al meu iar eu am intrat si i am ... (vezi toată discuția)
Calomnie si insulta cu martori necooperanti allexis_dan allexis_dan Buna ziua, doresc sa ma ajutati cu un raspuns legat de urmatorul caz: doresc sa depun a plangere penala pentru calomnie si insulta in public contra unei ... (vezi toată discuția)