avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contraventii CNADNR
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contraventii CNADNR

Buna ziua, va scriu cu urmatoarea problema:
4 amenzi CNANDR cu proces verbal de constatare intocmite de un agent CNANDR la mai bine de 2 luni de la abatere si necomunicate (trimise probabil la
domiciliu vechi unde nu mai locuiesc de luni de zile inaintea intocmirii proceselo ).
Mentionez ca domiciliul l-am schimbat odata cu cartea de identitate in luna Septembrie 2017.

Amenzile sunt detaliate mai jos si au urmatoarele date calendaristice:
- abatere la 01.01.2018 --- proces verbal efectuat la 02.04.2018 si comunicat probabil la domiciliu unde nu mai locuiesc (proces verbal pe vechea adresa).
- abatere la 01.03.2018 --- 20:57 --- proces verbal efectuat la 23.05.2018 si comunicat probabil la domiciliu unde nu mai locuiesc (proces verbal pe vechea adresa).
- abatere la 10.04.2018 --- 19:52 --- proces verbal efectuat la 23.05.2018 si comunicat probabil la domiciliu unde nu mai locuiesc (proces verbal pe vechea adresa).
- abatere la 20.04.2018 --- 20:48 --- proces verbal efectuat la 26.06.2018 si comunicat probabil la domiciliu unde nu mai locuiesc (proces verbal pe vechea adresa).

Mentionez ca procesele verbale sunt intocmite la mai bine de 2 luni de la abatere iar procesele verbale sunt intocmite pe domiciliul vechi. Cel mai probabil contraventiile au fost trimise la adresa unde nu mai domiciliez. Nu stiu daca contraventiile au fost
redirectionate catre Oficiul de Taxe si impozite locale sau NU.Ce pot spune este ca am primit la data de 06 Nov 2018 citatie de executare pt neplata
amenzilor, ce totalizeaza 640 lei. Am aflat de aceste amenzi la Oficiul de Taxe si Impozite locale unde m-am deplasat datorita actului de executare
ce l-am primit la adresa cea noua la care domiciliez. Plicul a fost preluat de catre mama mea.
Intrebarea este daca se pot contesta aceste amenzi pentru:
- proces verbal intocmit pe alta adresa decat cea la care domiciliez din Septembrie 2017
- ne-comunicarea contraventiilor (probabil comunicate la domiciliul vechi unde nu mai locuiesc).
- procese verbale intocmite la mai bine de 2 luni de la abatere
- executare fara comunicarea contraventiilor, executare comunicata la mai bine de 4 luni de la incheierea procesului verbal!

In prezent nu am gasit inca acte doveditoare a platii taxelor pt care s-au aplicat contraventiile !

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sangab04 , utilizator 11:48, 16 Noiembrie 2018
Dv ati schimbat domiciliul si CI dar ati informat oficial SPR evidenta auto despre schimbarea domiciliului ?
Nu se justifica sa contestati amenzile pentru motivul invocat,deoarece autoritatea emitenta a PV a comunicat PV contraventie la adresa in evidenta politiei
Am inteles, greseala mea ! Ce parere aveti de intocmirea proceselor verbale la mai bine de 2-3 luni luni de la abatere? Gresesc cand spun ca exista o lege in care se specifica faptul ca trebuiesc intocmite la mai putin de 2 luni de la abatere?

Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Stupefiat ca am o amenda de platit! retromusculo retromusculo Am aflat acum cateva zile cand doream sa-mi infiintez un PFA ca am de platit o amenda. Foarte contrariat am facut o cerere pantru ... (vezi toată discuția)
Comunicare pv contraventie savyn savyn Am primit la firma o solicitare sa declar cine a fost la volan intr-o data anterioara pentru ca s-a savarsit o contraventie. Am comunicat datele, insa, ... (vezi toată discuția)