avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarii apartamentelor cu centrale termice (24 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarii apartamentelor cu centrale termice (24 din 27 de apartamente) nu mai vor să achite apa caldă care trece prin țevi. Există un articol de lege în care scrie că nu sunt obligați?

Buna ziua,
Un art. de lege sau o prevedere in care sa ie specificat faptul ca ap cu centrale termice nu sunt obligate sa plateasca apa calda care trece prin tevile pe care nu le putem scoate tocmai din cauza celor care au ramas la incalzirea centralizata? Tin sa precizez ca suntem 27 de apartamente, din care 24 sunt cu centrale termice, iar acum majoritatea au spus ca nu mai sunt de acord ca ei sa plateasca 20-30 de lei pentru cele 3 ap .
Va rog sa ma ajutati ca sa putem lamurii proprietarii.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:26, 7 Decembrie 2018
Verificati la asociatie, insa proprietarii beneficiaza de caldura emisa de acele tevi. De principiu, ele fiind comune, si intretinerea lor etc. e comuna.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa le izolati termic si apoi solicitati asociatiei sa verifice faptul ca acele tevi nu cedeaza apartamentului dvs. energie termica. Altfel da, ele constituie o sursa de incalzire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ele nu genereaza caldura oricum, problema este ca cele 24 de ap cu centrala nu mai doresc sa plateasca acele tevi, iar caldura pe scara este oprita de ceva de ani.
Nu se poate face adunare generala pentru a stabilii lucrul acesta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ceva imi scapa din ceea ce afirmati. Daca e oprita circulatia agentului termic prin acele conducte :
1. Ce consuma cele 3 apartamente ramase ?
2. Cum de apar cei 20-30 RON in factura dvs. lunara ?
Sunt tevile care inca sunt in apartamente, de acolo acei 20-30 de lei pe luna/per apartament

Alte discuții în legătură

Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)
Tevile ce traverseaza apartamentele Zanaapelor Zanaapelor Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)