avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fondul de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fondul de reparatii

Buna ziua, am achizitionat un apartament si acum se fac anumite renovari pe scara blocului si administratorul sustine ca eu nu am fond de reparatii. Stiu ca fondul de rulment l-a luat fostul proprietar atunci cand a vandut apartamentul insa fondul de reparatii nu trebuia sa se regaseasca la ap nr x pe care eu l am cumparat? Ma refer aici la fondul de reparatii strans de la fostul proprietar. Mentionez ca nu s-au facut pana acum investitii deci nu vad de ce acel fond nu mai exista in contul apartamentului si eu trebuie sa dau de la 0 acei bani.
Va rog sa ma sfatuiti!
Cel mai recent răspuns: Andrada1989 , utilizator 15:45, 19 Noiembrie 2018
Fiecare proprietar plateste intretinerea si reparatiile imobilului in care are proprietatea. cand nu mai e proprietar, obligatia lui inceteaza. Daca banii nu au fost folositi pana la vanzare, aceia vor fi returnati vanzatorului de asociatie, aceasta urmand sa ceara banii de reparatii la noul proprietar care este dator de acum sa le sustina.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Vanzatorului nu i s-a returnat nici un fond de reparatii intrucat in mod legal acesta nu se returneaza. Intrebarea mea este: nu trebuiau acesti bani sa ramana in contul apartamentului? Si daca nu, unde se duc atata timp cat ei nu au fost returnati si nici in contul ap nu se regasesc?
Nu este obligatoriu ca vanzatorul bunului imobil sa mai fi avut la momentul instrainarii imobilului fond de reparatii
Exista posibilitatea ca asociatia sa fi dispuis executarea de reparatii parti comune sa fi utilizat cote din fondul de reparatii,iar vanzatorul cunoscand ca urmeaza sa instraineze apartamentul nu a mai reactualizat fondul de reparatii
Daca banii nu au fost folositi pana la vanzare, aceia vor fi returnati vanzatorului de asociatie,

Fondul de reparatii nu se restituie titularului,ramane in gestiunea asociatiei de proprietari
Da, de acord cu "ynocentta" dar trebuie lamurite cateva lucruri:
1. daca la momentul instrainerii imobilului vanzatorul nu mai avea nimic in fondul de reparatii rezulta ca nimeni nu mai avea nimic acolo. Fondul de reparatii este unul singur ptr. toata lumea.
2. vanzatorul nu avea cum sa actualizeze de unul singur acest fond. Poate, sa zicem, la un moment dat fondul trebuia reintregit si respectivul vanzator nu a contribuit ramanand restant. In acest caz cumparatorul si-a luat teapa si ar trebui sa recupereze banii de la vanzator desi asociatia trebuia sa mentioneze ca acolo exista o restanta. Daca nu a facut-o ... este in culpa. Adica nu putea sa se vanda apartamentul fara adeverinta de la asociatie in care se mentiona ca vechiul proprietar nu figureaza cu datorii catre asociatie.
3. este posibil ca totul sa fie in ordine si tocmai acum ( a naibi coincidenta) sa se fi hotarat reintregirea fondului de reparatii. Dar asta inseamna ca toti proprietarii vor contribui conf. legii la aceasta reintregire nu numai cumparatorul in cauza.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
gigiz, utilizator
De ce sustineti ca fondul de reparatii nu poate fi returnat proprietarului care nu mai este proprietar? E o interdictie in afara legii asociatiilor?

Alte discuții în legătură

Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)
Revin cu inca o intrebare bitzic22 bitzic22 daca un locatar nu plateste fondul de reparatii nu poate vinde apartamentul? (vezi toată discuția)
Bună ziua! pe ce perioadă se restituie fondul de rulment? am ... Monica2323 Monica2323 Bună ziua! Pe ce perioadă se restituie fondul de rulment? Am stat într-un bloc din 1961, de la darea în folosință; după 1990 am cumpărat apartamentul ... (vezi toată discuția)