avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu minim pentru un pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu minim pentru un pensionar

Buna ziua,
Pensionarii la limita de varsta care au si serviciu trebuie platiti la locul de munca cel putin cu salariul minim, ca orice salariat?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 16 Noiembrie 2018
Din cate stiu eu, da. L-am angajat pe tatal meu. A facut chiar si consult de medicina muncii pentru declarare apt de munca :)
Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate cumula pensia cu salariul(decizia de pensionare 16.09.2024) Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Va rog foarte frumos un raspuns scurt si concret.Pensionar barbat la limita de varsta 65 de ani ,cu decizie de pensionare in 16.09.2024,sectorul privat,stagiu ... (vezi toată discuția)
Salarizare sub salariul minim DGrig DGrig poate angajatorul sa plateasca un angajat sub salariul minim pe economie (vezi toată discuția)
Cum e cu salariul? cri5tian cri5tian Bună ziua. Aș vrea să înțeleg și eu,odată pentru totdeauna, care și ce înseamnă: 1. salariu de încadrare; 2. salariu brut; 3. salariu net; 4. ... (vezi toată discuția)