avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare sub salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare sub salariul minim

poate angajatorul sa plateasca un angajat sub salariul minim pe economie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:23, 10 Noiembrie 2018
Nu poate face asa ceva : sa stabileasca salarii mai mici ...

Art.164 C.mun.
...
(2) Angajatorul nu poate negocia şi stabili salarii de bază prin contractul individual de muncă sub salariul de bază minim brut orar pe ţară.
...

Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda penala fapta persoanei care, in mod repetat, stabileste pentru salariatii incadrati in baza contractului individual de munca salarii sub nivelul salariului minim brut pe tara garantat in plata, prevazut de lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorul a stabilit prin contract individual de munca salariul de incadrare mai mare dar pe flutaras(platit) un venit brut mai mic de cat salariul minim si implicit si salariul net.
In acord am pe fluturas o anumita suma bineinteles mult mai ica decat salariul minim. Este legal?
Este corect daca salariul incasat este mai mic decat salariul minim ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu in invatamant mysymysy mysymysy Buna ziua. Am o nelamurire privind salariul de baza in invatamant . Stiu ca de la 1 mai s-a marit salariul minim pe economie. Pana la 1 mai am avut salariul de ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu buiavasi buiavasi Buna seara! as dori sa imi precizati daca este corect sa ii stabilesc salariul unui angajat cu CIM cu timp partial(2 ore pe zi), in functie de salariul minim ... (vezi toată discuția)
Salariul realizat ContSters121815 ContSters121815 Este legal sa i dai salariatului salariul minim garantat in plata chiar daca salariul de incadrare este mai mare? Care sunt conditiile legale pentru a face ... (vezi toată discuția)