avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Primăria a trimis poprirea și la firmă, și la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Primăria a trimis poprirea și la firmă, și la bancă iar eu am fost executat silit din două părți. Mă puteți sfătui ce să fac?

Am avut o amenda pe RATB acum 4 ani. In luna octombrie a ajuns la firma poprirea de la Consiliul Local in valoare de 220 lei. Ok. Mi-a oprit firma banii. La 2 saptamani, am primit de ziua mea pe card 200 lei de la o matusa. Banca mi-a luat banii spunand ca au primit aceeasi hartie de la Consiliul Local cu poprirea. Am facut reclamatie, am cerut restituirea banilor si inchiderea contului. Mi-au inchis contul dar banii nu i-am vazut. Mentionez ca eu personal nu am primit si nu am vazut acea hartie, nici de la firma nici de la banca. Ce sa fac? Nu stiu care este institutia in fata careia raspund bancile pentru abuzuri. Ma puteti sfatui ce sa fac? Multumesc frumos
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mitroi , Manager de securitate 11:29, 8 Iulie 2020
Buna! Banca nu poate ridica poprirea decat la cererea BEJ. Pentru a se intampla acest lucru, dvs trebuie sa mergeti la BEJ sa ii comunicati ca v-a facut poprire pentru aceeasi suma la banca si la firma. El va face un act in baza caruia banca va va restitui suma poprita
Va multumesc frumos!
De unde stiti ca angajatorul v-a retinut suma si nu a mai virat-o mai departe catre BEJ (creditor)? Ati luat acest aspect in calcul?
Înainte de a renunţa la bani mergeţi la executor şi discutaţi cu el.
După câte ştiu eu banii nu se virează în contul creditorului ci în contul BEJ iar executorul îi ia de acolor şi îi distribuie celor în drept.
Evident că executorul văzând că a primit banii de două ori va reţine banii în plus şi îi puteţi lua de la el.
Am renuntat de mult la bani. Asta-i tara mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu nevirata de angajator in contul bej mihaiclaudiugabriel mihaiclaudiugabriel Pe data de 05,01,2016 mi s-a infiintat o poprire pe o treime din salariu pe suma de 4697,43 RON . pe data de 04.02.2016 mi s-a infiintat o alta poprire de 1536 ... (vezi toată discuția)
Executare silita, executor cu comportament dubios georalu1979 georalu1979 in luna marie 2014 a survenit o executare silita din partea unui BEJ pentru o banca,angajatorul a acceptat conform legii poprirea pe salariu ,actele au sosit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)