avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... M-am mutat într-un bloc unde conducerea asociației ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

M-am mutat într-un bloc unde conducerea asociației de proprietari este exercitată de administrator, care abuzează grosolan de funcție. Primăria nu ia nicio măsură deși a fost sesizată, poliția nu are competență în acest caz, cui mă pot adresa?

Am achizitionat un imobil in sectorul 6 acum jumatate de an. Pana in momentul achizitionarii am locuit intr-un imobil mai mic in sectorul 3 in care asociatia de proprietari functiona in conformitate cu legea 230/2007 reinnoita prin 196/2018 ( din curiozitate, am citit si eu legea deoarece la baza am studii juridice). In noua asociatie din sectorul 6 nu se respecta nicio lege: nu exista Presedinte, Adunari generale, comitet executiv, cenzor, doar Administrator ( de care nu sunt sigura caci nu prezinta CM). Nu se ia nicio decizie tinand cont de proprietari. Adm nu ofera explicatii la nimic din ce afiseaza la avizier. Si-a infiintat firma de constructii si face lucrari in bloc fara acordul nimanui, iar apoi afiseaza facturi care sunt OBLIGATORII de platit. El ( Administratorul) tine loc si de Presedinte. Sotia lui incaseaza, se cearta cu oamenii ( conform legii, membrii familiei nu au voie ). Cui ma pot adresa pentru a obtine o rezolvare? Ma adresez primariei, Politiei dar totul este la nivel de cereri si atat (nimeni nu face nimic) deoarece am sunat la primaria sector 6 si a zis sa ne descurcam si sa-i cerem acte, sa vorbim cu Presedintele (care nu exista). Politia a spus ca nu se baga. Unde trebuie sa merg pentru a rezolva situatia? Acest administrator tine stampila si nu vrea sa spuna cine este presedinte ( in ce AG a fost ales, din cine este format CE, cine este Cenzorul - toti acestia nu exista cred eu, nu exista acte doveditoare). Problema este ca pe lista de intretinere apar calcule care sunt ilegale - i-am solicitat scris copii dupa facturi, acte. Nimic nu ofera, doar intimideaza prin amenintari

In asteptarea raspunsului dvs
Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți cere direct în Instanță Nulitatea Absolută a convocării (implicit a hotărârilor) Adunărilor Generale din ultimii ani, știind că acestea n-au fost convocate legal (era obligatoriu ca toți proprietarii să fie anunțați pe orice cale), obligația fiind mai ales a președintelui Asociației ... care în cazul dvs. e inexistent !
Dacă Adunările Generale au avut loc înainte de 28.09.2018, invocați Legea nr. 230/2007, art. 24, alin. 3 și mai ales H.G. nr. 1588/2007, art. 14, alin. 5, pe baza căruia am câștigat eu două procese, prin sentințe definitive de Nulitate Absolută a hotărârilor Adunărilor Generale anuale, deoarece „șefii” Asociației noastre n-au dovedit convocarea (anunțarea) TUTUROR celor 458 de proprietari ai A.P.71 pentru Adunările Generale - în ultimii doi ani nici nu s-au obosit să întocmească acel Tabel Nominal Convocator obligatoriu pentru orice Adunare Generală anuală.
Vedeți aici motivarea sentinței date în Instanța de Fond (la Apel a fost aproape identică): [ link extern ]
Si eu m-am mutat in sectorul 6 si am remarcat aspectele semnalate de dumneavoastra. Eu nu ma tem ca vin "racketii" cu toate ca au incercat sa ne amestece intr-un fals conflict. Daca ne unim cei care ne consideram nedreptatiti cu siguranta ca vom restabili normalitatea. Va propun sa ma contactati si sa ne asociem pentru a restabili aceasta normalitate. Va scriu adresa de email ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie facuta de un membru al asociatiei de proprietari ivanvintilica ivanvintilica Un locatar nemultumit,fara sa ceara lamuriri din partea conducerii asociatiei, se adreseaza direct compartimentului din primarie,care solicita documente ... (vezi toată discuția)
Semnatura lista de intretinere catali123456 catali123456 Daca presedintele unei asociatiei de proprietari nu e prezent fizic, poate semna lista de intretinere si alte documente ale asociatiei? Inteleg ca ar fi ... (vezi toată discuția)
Este normal pentru o garsoniera sa platesc 48 lei salariu adm ... cristianpitica cristianpitica Este normal pentru o garsoniera sa platesc 48 lei salariu adm + 19.08 taxe juridice + 25 curatenie un total de 90 de lei cum este posibil sa platesc mai mult ... (vezi toată discuția)