... mai mult nici nu am primit incheierea respectiva , pentru ca m-am mutat.
Probabil ca atunci cand v-ati mutat ati anuntat instanta despre acest fapt urmand sa primiti hotararea la noua adresa. Asa este?
Calea de atac pentru hotararea care constata perimarea este recursul, nu apelul. Nu este exclus ca tocmai asta sa vi se ceara prin "calificarea caii de atac", in sensul sa precizati ce anume cale doriti sa urmati. Stiu, o sa-mi spuneti ca apelul era calea indicata in dispozitiv. Nu conteaza, avem text de lege si pentru asta, respectiv "
mențiunea inexactă din cuprinsul hotărârii cu privire la calea de atac deschisă contra acesteia nu are niciun efect asupra dreptului de a exercita calea de atac prevăzută de lege."
Mai mult, si legat de problema dvs, mai exista un text de lege care va spune "
atunci când instanța dispune recalificarea căii de atac, de la data pronunțării încheierii, pentru părțile prezente, sau de la data comunicării încheierii, pentru părțile care au lipsit, va curge un nou termen pentru declararea sau, după caz, motivarea căii de atac prevăzute de lege".
Cu alte cuvinte, daca staruiti in apelul declarat probabil ca cererea dvs va fi respinsa ca inadmisibila.
Cat priveste dorinta de "raspunsuri clare", cum credeti ca va veti lamuri neplatind sume daca spuneti ca ati platit deja sume pentru astfel de sfaturi si nu vi s-au lamurit multe aspecte?