avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Subordonare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Subordonare

O asociație de proprietari poate face parte din altă asociație de proprietari și să i se ceară fond de rulment ?
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 14:05, 16 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Nedmer a scris:

O asociație de proprietari poate face parte din altă asociație de proprietari[...]?

Nu. O asociatie de proprietari presupune un contract de asociere numai intre proprietari, nu si intre alte asociatii (de orice fel).
Asocierea asociatiilor de proprietari se face doar dupa cum e specificat la alin (2) din art 3 L195/2018.

Articolul 3
(1) În scopul exercitării drepturilor și obligațiilor ce le revin asupra proprietății comune, în cazul condominiilor, se constituie asociații de proprietari, care se organizează și funcționează conform prevederilor prezentei legi.
(2) Pentru promovarea valorilor civice ale democrației și statului de drept și pentru reprezentarea la nivel local și național, asociațiile de proprietari se pot asocia în federații, uniuni, ligi ale asociațiilor de proprietari din municipii, orașe sau județe, respectiv la nivel național, în condițiile prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procedura pentru transformarea asociatiei de locatari ... Mainerici  Ctin Mainerici Ctin Care este procedura pentru transformarea asociatiei de locatari in asociatie de proprietari ? CA (vezi toată discuția)
Asocierea mai multor asociatii de proprietari dintr-un ansamblu rezidential danadom38 danadom38 Buna seara, In cazul in care intr-un ansamblu rezidential exista constituite mai multe asociatii de proprietari(pe fiecare bloc in parte,respectiv 5) ,exista ... (vezi toată discuția)