avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu un vecin nebun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu un vecin nebun

Am un vecin nebun cu acte in regula - boala psihica, nu lucreaza pe acest motiv, desi are doar in jur de vreo 45 de ani - locuieste cu mama lui care este la fel de deranjata psihic. Amandoi isi dedica timpul sa faca sicane vecinilor din bloc si comitetului asociatiei de proprietari de cate ori nu le convine ceva. Eu am fost in comitet, acum nu mai sunt, insa probabil ca nu stiu (nu vorbesc cu anumiti vecini, nu saluta) si, de cate ori afla ceva care nu le convine, ataca in vreun fel sau altul pe oamenii implicati: ori fac plangeri absurde (unuia din membrii comitetului i-au facut de curand plangere ca "plimba catelul fara lesa", de exemplu), ori ataca fizic vreun vecin (fosti membri ai comitetului), ori distrug elemente ale masinilor parcate legal in fata blocului (avem contracte pentru locuri de parcare inchiriate de la ADP - cum e cazul meu), ori altele (acum cateva luni au pus pe palierul etajului meu un castron plin cu fecale de caine si apa in dulapiorul Hidrant de langa lift).
Nu am dovezi fizice deoarece nimeni nu sta la panda 24/7 si nu avem camere video, din pacate, insa prin eliminare logica si cunoscandu-l pe el si mama lui, si stiind ca e singurul din bloc cu asemenea probleme si timp suficient pentru a face asa ceva, nu e greu de dedus.
Imi pun problema sa pun o camera video pentru parcare si, eventual, una pe palier - nu stiu ce altceva pot face. Macar asa ramane inregistrat si as putea avea o dovada, insa nu stiu daca e cea mai buna solutie.
De aceea voiam sa va consult aici. Imi dau seama ca legal nu prea am solutii, chiar si cu o inregistrare, ideea era sa incerc sa il potolesc - caci omul nu e prost, daca stie ca e inregistrat, nu o sa se bage singur in gura lupului - si sa nu mai aiba idei de genul asta. As vrea sa fiu lasata in pace, doar atat, nu vreau sa ii fac rau in vreun fel.
Daca aveti vreo idee pentru o solutie disuasiva/descurajanta care sa il tina in banca lui ca sa nu mai atace sau sa distruga v-as fi recunoscatoare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Soso66 , utilizator 01:53, 17 Noiembrie 2018
cu politia ati incercat sa faceti ceva?gen o plangere la politie?


Soso66 a scris:


Nu am dovezi fizice ...

Si atunci?! Ce-ati facut cu prezumtia de nevinovatie?
Cand va mai ataca fizic un vecin, acel vecin sa depuna plangere la politie. Idem pt distrugere de bunuri, chiar daca nu se cunoaste autorul.
Adunati vreo 2-3 astfel de plangeri nerezolvate si veti avea temei sa instalati camere de supraveghere pt partile comune ale blocului, eventual si parcare. La urmatoarele evenimente veti da inregistrarile politiei.

Apropo, plimbatul catelului fara lesa pe domeniul public este interzis, cel putin in Bucuresti, Sibiu, Timisoara ...
Multumesc de raspunsuri. O sa ma duc la politie, incidentul a avut loc ieri.
Nu stiam de plimbatul catelului fara lesa - nu am caine - in mod curios el are caine si il plimba intotdeauna fara lesa!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune verbală și fizică filmată cu telefonul. care e procedura de depunere a unei plângeri penale? Christian Bogdan Christian Bogdan Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cu o situatie! Detin un caine rasa amstaff si in data de 16.09.2017 am iesit cu cainele la plimbare in jurul blocului cum ... (vezi toată discuția)
Actiune in judecata eugen_david eugen_david Buna seara, Ma numesc Eugen si in urma cu doua luni intrand cu masina in parcarea special amenajata a blocului am accidentat din greseala cu masina un caine ... (vezi toată discuția)
Plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi ADNgraphic ADNgraphic Buna ziua, Se poate sa imi spuna si ie cineva ce spune legea in legatura cu plimbarea cainilor de companie pe spatiile verzi? Puteti sa imi dati doar un link ... (vezi toată discuția)