avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire

Buna ziua,

Referitor la notiunea de granituire. Am un vecin care are gard cu mine dar nu are gard pe latura opusa (alt vecin). Problema este ca nefiind delimitat pe latura opusa, vecinul meu il lasa pe celalalt vecin sa foloseasca terenul de langa mine ca parcare de camioane, fapt care ne deranjeaza.

Acest lucru nu ar fi posibil daca ar ingradi tot terenul pe toate laturile.

Avand in vedere acest caz, va rog sa-mi comunicati daca se poate initia o actiune in civil avand ca obiect granituirea, respectiv obligatia vecinului de a-si ingradi terenul si pe latura opusa noua.
Cel mai recent răspuns: omv22 , utilizator 12:49, 18 Noiembrie 2018
Actiunea in granituire inseamna altceva decat la ce va ganditi dvs prin granituire se stabileste linia de hotar dintre 2 proprietati in cazul unor suprapuneri,ocupari,incalcari a suprafetei detinute de unul dintre vecini.
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.
Am inteles ca speta prezentata nu poate avea ca obiect 'granituirea", insa cum ar trebui sa actionez pentru a rezolva problema?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii arysiso arysiso Buna ziua Am cumparat o bucata de pamant pentru a da drumul la constructia unei case. Am toate actele ok, si acum adunam acte pentru autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Gard construit gresit de vecin (cu 20 cm), in favoarea mea tlc tlc Salut, Detin un teren in Popesti Leordeni / Drumul Fermei, cumparat in 2004 (sa-i zicem T1). Vecinul de pe terenul alaturat a construit in 2005 un gard din ... (vezi toată discuția)
Dreptul de ingradire. impartirea cheltuielilor intre vecini. claudiu75 claudiu75 Buna, am cumparat in 2012 o parcela de teren ce se invecineaza cu 2 vecini pe 2 laturi. Avand deja gard pe doua laturi, am construit doar pe celelalte doua. ... (vezi toată discuția)