avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună ziua! As dori sa întreb și eu cât ar trebui sa plătească soțul meu pensie alimentara pentru un minor dintr-o căsnicie anterioara, cu mențiunea ca el mai are un minor în căsnicia actuala. Salariul lui este minimum pe economie! Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 16:57, 16 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Cand intretinerea este datorata de parinte, ea se stabileste pana la o patrime din venitul sau lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii si o jumătate pentru 3 sau mai multi copii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
1/6 din salariul minim pe economie pentru fiecare minor.
1235 fiind salariu minim, rezulta ca fiecare copil va primi cate 206 lei.
Daca va putea da mai mult nu ar strica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara AlinaElla AlinaElla Buna ziua! Vreau sa stiu ce procent se plateste pensiea alimentara catre un copil dintr-o casatorie anterioara, iar daca parintele care plateste pensie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ellyelly ellyelly Am doi copii minori de 7 ani si respectiv 16 ani rezultati din casnicii anterioare dar acum îl am pe al treilea copil de 1 luna...Va rog sa mă ajutați cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara desire12 desire12 Buna seara,o intrebare as avea,cum se calculeaza pensia alimentara la 2 copii si dupa salariu minim pe economie sau dupa cel ce dovedeste in instanta.Precizez ... (vezi toată discuția)