avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Acord de nedivulgare a informatiilor si de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Acord de nedivulgare a informatiilor si de confidentialitate

Este sigur sa semnez cu cineva un Acord de nedivulgare a informatiilor si de confidentialitate ? adica ce se poate intampla daca divulga sau fura informatiile? este vorba despre o inventie care nu este inca patentata. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 02:24, 4 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai ca nimic nu e sigur 100%
parerea mea e ca e mai simplu ca titularul inventiei sa depuna cererea de patent mai intai, asta ca sa fie sigur ca inventia e patentabila si isi mai asigura si prioritatea.
acordurile de confidentialitate se incheie de regula pe informatii nepatentabile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
adriandimitriu, utilizator
Ce se intampla daca vreau sa pun in aplicare inventia in afara Europei? trebuie sa o patentez si acolo? sau este sufieicient ca am facut demersurile in Romania?
Brevetul înregistrat în România e protejat doar în România. Dacă vreți în UE, există Oficiul European de Brevete. Și așa mai departe. Protecția este costisitoare.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
adriandimitriu, utilizator
In UE revine oricum ma ieftina o inregistrare la OEB decat 27 inregistrari la cele 27 de oficine de brevete si patente ale celor 27 state membre.
Se pare ca nu faceti diferentierea intre termenii de brevet si patent.
Bineanteles ca aveti tot interesul sa PATENTATI inventia in tara in care vreti sa produceti rezultatul inventiei.
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
Demos, utilizator
brevetul si patentul (daca e vorba de inventii/ inovatii) au aceeasi semnificatie. e posibil ca in functie de tara sa existe mici diferente, insa daca tarile sunt membre WIPO, lucrurile se armonizeaza.. patentul e termen strain, la noi se cheama brevet

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica existenta unui brevet de inventie? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic As vrea sa stiu daca pe numele unei persoane a fost scos un brevet de inventie. Pot verifica asta online, cumva, fara a face vreo solicitare celor de la OSIM? ... (vezi toată discuția)