avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere

Buna ziua! Am divortat in mai 2017 actiunea de divort fiind introdusa in februarie. S a stabilit sa se plateasca o pensie de intrtinere in cuamtum de 1/3 din salariul minim pe economie. De cand s a pronuntat divortul fostu sot nu a platit decat de cateva ori si atunci mai putin decat trebuie. Mentionez ca are si obligatia de a cotiza la cheltuielile de crestere si educare a copiilor dar nu i am cerut si asta.oricum nu vrea sa stea de vorba cu mine si nici macar nu vine sa isi vada copiii chiar daca nu i am interzis ba chiar il sunam sa vina sa ii vada dar m am lovit de refuzuri. Ce pot face sa le plateasca tot inclusiv din urma? E dreptul lor si macar atat sa faca pentru ei.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:46, 17 Noiembrie 2018
Buna ziua,
Pensia de intretinere a minorilor sunt acele cheltuieli de care faceti vorbire.
Puteti sa va adresati unui executor judecatoresc care sa-i execute veniturile pana la concurenta sumelor restante si apoi lunar sa-i opreasca pensia din salariu SAU sa va adresati politiei cu plangere penala pentru abandon de familie.
Cu privire la vizitarea minorilor, este un drept nu o obligatie.
Daca atat il duce mintea si sufletul ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma. probleme cu fetita. Aureliaserban Aureliaserban Buna ziua.am o fica ce e despartita de aprox 4ani si divortata ,de 2ani,are o fetita icredintata ei prin intelegere acum are aproape 8 ani. pina nu sa ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare va rog din suflet să mă ajutați ... elisa emilia elisa emilia Neplata pensiei alimentare Va rog din suflet să mă ajutați cu un răspuns pt problema mea.Din anul 2019, sunt divorțată și am in custodie 3 fete.Din ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare cristinagerman70@gmail.com cristinagerman70@gmail.com Buna ziua ma numesc Viorica sunt mama a doi minori,in urma divortului copiii au ramas la mn ,iar fostul sot trebuia sa plateasca pensia alimentara,doar ca ... (vezi toată discuția)