avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Casa nationalizata
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Casa nationalizata

Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, casa cumparata cu legea 112, pe CF suntem trecuti proprietari pe constructii noi pe teren statul roman , teren pentru care platim chirie, doresc sa stiu daca putem face ceva pe teren , constructie sau putem deschide si noi o afacere?Dorim sa deschidem in curte un atelier auto.Multumesc de ajutor.Putz M.
Cel mai recent răspuns: mihaelaputz , utilizator 09:30, 25 Mai 2006
Ma intereseaza si pe mine subiectul.
Am o casa cumparata cu legea 112 , pe teren sunt chirias de36 de ani dar nu pot sa construiesc nimic si as vrea sa stiu daca am dreptul la concesiune prin extindere .
Este valabila legea 50/1991 art.12 in acest caz?Problema este ca desi am un act de vinzare cumparare nu sunt recunoscut drept proprietar chiar de cel care l-a eliberat.
De la Primarie primesc raspuns ca sunt un caz special .Problema mea este ca vreau sa consolidez si sa-mi extind locuinta dar nu primesc autorizatie de costructie.
Daca anul acesta se implinesc 10 ani de la cumpararea casei si nu exista nici o cerere de retrocedare am vreo sansa sa obtin concesiunea sau vinzarea terenului?CIT TREBUIE SA ASTEPT CA AM BATUT DESTUL DRUMUL PRIMARIEI?
Problema mea este aceeasi ca si a d-nei Mihaela ce sanse am sa-mi consolidez casa sau sa-mi construiesc o casa noua pe terenul din curte?
:DPentru Courage,
in legatura cu legea 112, cu terenul , la noi in Timişoara am aflat ca terenul este al consiliului local,s-au elaborat 2 proiecte locale care se vor supune la vot in cadrul sedintei consiliului local TM la sfarsitul lunii.Deci se va putea cumpara desii pretul e usturator....Incercati si va interesati la consiliul D-voastra pt ca aici am inteles ca totul se rezolva pe plan local.Succes:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 112 manuela varsta manuela varsta Daca am cumparat o casa (in rate pe o periada de 10 ani)cu legea 112 dupa terminarea ratelor sau daca achit valoarea ramasa (adica 5 ani),intru automat in ... (vezi toată discuția)
Conditie concesiune jon_ion jon_ion daca o curte este deja inchiriata, mai poate o terta persoana sa concesioneze o portiune din teren? am solicitat concesionarea unei portiuni pentru extindere ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren casa nationalizata misha1 misha1 Buna seara! In luna august s-a vehiculat ideea ca guvernul a pregătit un proiect de lege care stabileşte că proprietarii de case naţionalizate care au ... (vezi toată discuția)