Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, casa cumparata cu legea 112, pe CF suntem trecuti proprietari pe constructii noi pe teren statul roman , teren pentru care platim chirie, doresc sa stiu daca putem face ceva pe teren , constructie sau putem deschide si noi o afacere?Dorim sa deschidem in curte un atelier auto.Multumesc de ajutor.Putz M.
Ma intereseaza si pe mine subiectul.
Am o casa cumparata cu legea 112 , pe teren sunt chirias de36 de ani dar nu pot sa construiesc nimic si as vrea sa stiu daca am dreptul la concesiune prin extindere .
Este valabila legea 50/1991 art.12 in acest caz?Problema este ca desi am un act de vinzare cumparare nu sunt recunoscut drept proprietar chiar de cel care l-a eliberat.
De la Primarie primesc raspuns ca sunt un caz special .Problema mea este ca vreau sa consolidez si sa-mi extind locuinta dar nu primesc autorizatie de costructie.
Daca anul acesta se implinesc 10 ani de la cumpararea casei si nu exista nici o cerere de retrocedare am vreo sansa sa obtin concesiunea sau vinzarea terenului?CIT TREBUIE SA ASTEPT CA AM BATUT DESTUL DRUMUL PRIMARIEI?
Problema mea este aceeasi ca si a d-nei Mihaela ce sanse am sa-mi consolidez casa sau sa-mi construiesc o casa noua pe terenul din curte?
:DPentru Courage,
in legatura cu legea 112, cu terenul , la noi in Timişoara am aflat ca terenul este al consiliului local,s-au elaborat 2 proiecte locale care se vor supune la vot in cadrul sedintei consiliului local TM la sfarsitul lunii.Deci se va putea cumpara desii pretul e usturator....Incercati si va interesati la consiliul D-voastra pt ca aici am inteles ca totul se rezolva pe plan local.Succes:P
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Legea 112
manuela varsta
Daca am cumparat o casa (in rate pe o periada de 10 ani)cu legea 112 dupa terminarea ratelor sau daca achit valoarea ramasa (adica 5 ani),intru automat in ... (vezi toată discuția)
Conditie concesiune
jon_ion
daca o curte este deja inchiriata, mai poate o terta persoana sa concesioneze o portiune din teren? am solicitat concesionarea unei portiuni pentru extindere ... (vezi toată discuția)