avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie suplimentara pentru afectarea sanatatii?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie suplimentara pentru afectarea sanatatii?

Ma numesc Coca D si am 35 de ani vechime in invatamant ca profesoara de educatie fizica. Neavand sala de sport unde sa desfasor orele cu copiii, a trebuit sa le tin afara motiv pentru care in acest moment sufar de reumatism. Coloana vertebrala mi-a fost afectata grav din cauza sustinerii copiilor la sariturile la aparate si la gimnastica. Din cauza zgomotului din sala de clasa improvizata ca sala de sport, mi-a fost afectat grav si auzul. Vreau sa stiu daca exista vreo lege in baza careia pot solicita pensie pentru conditii deosebite si daca pot beneficia de aceasta pensie in paralel cu pensia de drept. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:30, 13 Noiembrie 2009
Nu exista, reglementata legal, pensia pentru conditii deosebite. Persoanele care sufera de anumite afectiuni pot solicita pensie de invaliditate dar daca ati iesit la pensie pentru limita de varsta, nu mai puteti solicita inscrierea la pensie de invaliditate. Din sistemul public nu puteti beneficia, concomitent, de doua sau mai multe categorii de pensie.

ART. 84 - Legea nr. 19/2000
(1) Persoanele care au implinit varsta standard de pensionare nu mai pot solicita inscrierea la pensia de invaliditate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa beneficiez de pensia minima garantata? vatamaria vatamaria Am lucrat 1 an cu o jumatate de norma ca profesoara in anul scolar 2001-2002 dupa care am inceput sa sufar de o grava boala psihica. Beneficiez de indemizatie ... (vezi toată discuția)
Pensii pt limita de varsta si invaliditate mivhela mivhela va rog sami spuneti daca o persoana de 64 ani care beneficiaza de pensie pt limita de varsta poate beneficia si de pensie de invaliditate sau altfel de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata viorica nicolau viorica nicolau M-am nascut pe 28.09.1955, am 28 ani si 6 luni vechime si vreau sa stiu cand pot iesi anticipat la pensie. Multumesc! (vezi toată discuția)