avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii pt limita de varsta si invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii pt limita de varsta si invaliditate

va rog sami spuneti daca o persoana de 64 ani care beneficiaza de pensie pt limita de varsta poate beneficia si de pensie de invaliditate sau altfel de pensie avand in vedere ca are o semipareza si nu se poate gestiona singura
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:09, 26 Februarie 2010
1. Sistemul public de pensii nu acorda decat un singur fel de pensie.
2. Incercati la Serviciul pentru persoane cu handicap, poate obtineti o indemnizatie lunara.
Potrivit art. 84, alin. (1) din Legea nr. 19/2000, persoanele care au implinit varsta standard de pensionare nu mai pot solicita inscrierea la pensia de invaliditate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiei lilianaG lilianaG spuneti-mi va rog, un pensionar cu drepturi depline care de curand a suferit un accident poate primi si pensia propriu-zisa cat si cea ptr gradul I de ... (vezi toată discuția)
Care este diferenata intre pensia pe caz de invaliditae si cea le limita de varsta colta.marian colta.marian In august 2009 mama mea sa pensionat pe caz de invaliditate gradul 1 iar in octombrie poate sa sa pensioneze la limita de varsta. trebuie facut un alt dosar, ... (vezi toată discuția)
Pensie suplimentara pentru afectarea sanatatii? Coca Dinca Coca Dinca Ma numesc Coca D si am 35 de ani vechime in invatamant ca profesoara de educatie fizica. Neavand sala de sport unde sa desfasor orele cu copiii, a trebuit sa ... (vezi toată discuția)