avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dovada de permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dovada de permis

Buna ziua, am si eu o intrebare. Am venit din uk si am dat permisu acela la politie pentru a mi da unu de romania, pana mi vine permisu pot sa parasesc tara doar cu dovada? Care s sanctiunile daca ma prinde afara cu dovada?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:31, 18 Noiembrie 2018
Nu puteti conduce in strainatate cu dovada.
Va cer permisul.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu puteti conduce in strainatate cu dovada.
Va cer permisul.

Si in cazu in care totusi ies ( pentru ca, am facut extern si nu mi o cerut niciodata permisu, doar buletinu / pasaportu ) care s sanctiunile in hu si/sau austria?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti depistat veti fi pedepsit ca ati condus un autovehicul fara sa posedati permis de conducere sau aveti permisul de conducere suspendat ceea ce constituie o fapta penala.
Da, va expuneti acestui risc mai ales ca unele tari cer si permisul de conducere.

De scapat de pedeapsa ati putea scapa dar ar trebui sa va angajati avocat in tara respectiva.
In functie de tara puteti angaja si avocat din Romania dar costurile ar fi foarte apropiate si nu cred ca ar fi bine sa ajungeti in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca permisul mi-a fost anulat in romania, dar intre timp eu l-am schimbat cu permis de uk pot sa mai conduc in uk? andrew14 andrew14 in urma unui accident pe care l-am avut acum 3 ani in rom.a urmat un proces si mi-a fost anulat permisul de conducere.precizez ca nu mi-a fost suspendat nici ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru circulația pe drumurile publice romeoasanache romeoasanache Ce am de facut in cazul in care am fost depistat conducand un autovehicol pe drumurile publice avand dreptul de a conduce suspendar pe o perioada de 1 luna! mi ... (vezi toată discuția)
Prins cu permisul suspendat pe 60 zile penalu8310 penalu8310 Buna ziua, va rog frumos a ma ajuta sa ma lamuresc cu privire la cazu meu Anul trecut in februarie 2010 mi-a fost retinut permisu ptr 30 zile ptr \"depasire ... (vezi toată discuția)