Buna ziua, va rog frumos a ma ajuta sa ma lamuresc cu privire la cazu meu
Anul trecut in februarie 2010 mi-a fost retinut permisu ptr 30 zile ptr "depasire in zona de actiune a indicatorului Depasirea Interzis", fapta pe care am incercat in justitie atat la JUD. BUFTEA cat si la TRIB. BUC., sa dovedesc a fi nefondata. Din pacate s-a dovedit pana si recursu meu ca fiind nefondat in data de 18.03.2011. Am asteptat decizia acasa, ceea ce nu s-a intamplat ia ptr ca am depasit termenul de predare a permisului cu 15 zile am mai primit 30 zile de suspendare
. In data de 11.05.2011 am fost oprit la un control de rutina si mi s-a intocmit D.P.
Ideea este ca la control eu am declarat ca stiam doar de 30 zile iar dansii nu au putut infirma asta spunand din centrala ca nu figureaza nici o dovada emisa la predarea permisului. De asemenea mi s-a emis la sfarsitul discutiei o foita prin care ar trebuii sa merg la Udriste sa imi depun permisu in termen de 5 zile :O. Sincer eu asta nu inteleg.
Va rog, am nevoie de un sfat in privinta asta si ce mi s-ar putea intampla mai departe cu permisu in cazu unei amenzi administrative.
Va multumesc
cf art 209 din regulament, sanctiunea se executa dupa trecerea celor 15 zile de la data pronuntarii recursului, adica incepind cu 03.04. cele 30 de zile se implinesc in data de 04.05.
sanctiunea suplimentara de 30 de zile trebuie aplicata in baza unui pv si nu pe vorbe. Lipsa pv determina nulitatea oricarei sanctiuni si deci suspendarea de 30 de zile nu exista.
oricum, angajati un avocat care sa va faca motivarea in mod corespunzator,puteti obtine un NUP.
Va multumesc frumos si aveti mare dreptate. Am consultat un avocat cu care voi merge maine la Udriste care mi-a spus exact acelasi lucru ca si dvs. Ce nu m-am lamurit este ce sanse am sa scap doar cu pedeapsa veche si sa nu mi se mai adauge una de vreo 90 zile?
Mai rog frumos pe cine cunoaste legea sa-mi spuna daca in cele 15 zile in care trebuia sa-mi predau permisu se calculeaza si zilele de weekend, atata timp cat cred ca ei nu au program daca as fi vrut sa-l dau intr-o zi de Sambata sau Duminica (si/sau sarbatori legale)
Necunoasterea legii nu poate fi o cauza exoneratoare de raspundere.
Vi s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul in timp ce aveati permisul suspendat(art.86/2 din OUG nr.195/2002-sanctiune penala: 6 luni la 3 ani sau amenda).
Mergeti la politie recunoasteti fapta , ca de altfel si in cazul judecarii in instanta si daca nu aveti antecedente penale , vi se va acorda in cazul aplicarii pedepse cu inchisoarea , o reducere a limitelor pedepsei cu 1/3 , iar incazul aplicarii amenzii , o reducere a limitelor acesteia cu 1/4.
Carnetul/permisul de conducere va va fi anulat si veti avea dreptul ,in functie de sanctiunea aplicata sa dati examen pentru redobandirea lui , in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii , pentru pedeapsa cu incchisoarea si in termen de 6 luni de la ramanerea definitiva pentru pedeapsa cu amenda
Dovada de permis
Trestiuta
Buna ziua, am si eu o intrebare. Am venit din uk si am dat permisu acela la politie pentru a mi da unu de romania, pana mi vine permisu pot sa parasesc tara ... (vezi toată discuția)