avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cumul contraventie si infractiune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cumul contraventie si infractiune?

In cazul in care o persoana trece cu masina print-un loc interzis , adica nu respecta un indicator si in acelasi timp comite si o infractiune ( fiind baut la volan) .. primeste si amenda contraventionala? Cele 2 se cumuleaza? Fapta fiind o infractiune .. sau ori e una ori e alta?
Fiind două fapte diferite veti primi doua sancțiuni.
Deci, va primi amenda contraventionala si apoi va incepe urmarirea penala cu privire la fapta sa?
Pentru fapta ce constituie contravenție veți primi amenda sau avertisment, iar pentru cea care constituie infracțiune veți primi eventual o condamnare sau o amânare a aplicării pedepsei.
Pentru infractiune poate fi condamnat penal.
S-a aplicat amenda contravențională si pentru ca a condus în stare de ebrietate?
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
S-a aplicat amenda contravențională când s-a condus pe interzis. Citiți mai cu atenție comentariul meu!

Alte discuții în legătură

Aceeasi fapta, sanctionata de 2 ori???? niculaucarmen niculaucarmen este posibil ca o fapta sa fie sanctionata de 2 ori ( sanctiune pecuniara si sanctiune complementara) atat cu amenda cat si cu deschiderea unui dosar ... (vezi toată discuția)
Amenda isctr nicolae82 nicolae82 buna seara. pot fi amendat de isctr pt contraventii savarsite cu 6 luni in urma ??? mentionez ca nu am fost oprit si controlat in trafic,controlul a fost ... (vezi toată discuția)
De cate ori se poate da o amenda (nu auto) RaresCA RaresCA Buna ziua. As dori sa stiu de cate ori si la ce intervale de timp se poate da o amenda pentru o contraventie. Nu este vorba de amenzi auto. As mai dori ... (vezi toată discuția)