avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de somaj in localitatea unde NU am ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de somaj in localitatea unde NU am domiciliu si nici resedinta (flotant)

Studiu de caz:

Domiciliez in localitatea A.
Nu am lucrat niciodata si nu am urmat nicio forma de invatamant in localitatea A sau in judetul aferent.
Nu sunt inregistrat la agentia teritoriala de ocupare din localitatea de domiciliu.
De doi ani lucrez in localitatea B, dar nu am resedinta (flotant) sau domiciliul in aceasta localitate (sa presupunem ca fac naveta).

Intrebarea 1: daca voi deveni somer in sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c) din Legea 76/2002 voi avea dreptul la indemnizatie de somaj acordata de catre agentia teritoriala de ocupare din localitatea B in mod automat, sau va trebui, mai intai, sa imi fac viza de flotant si apoi sa ma inscriu la agentia din localitatea B (unde am lucrat)?
Intrebarea 2: indiferent daca am lucrat sau nu am lucrat in localitatea de domiciliu, este obligatoriu sa ma inscriu la agentia teritoriala de ocupare din localitatea de domiciliu?

Multumesc pentru raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Respingere acte de somaj in orasul de resedinta Marius Nou Marius Nou Am terminat studiile universitare de curand in orasul unde am domiciliul flotant si am fost la agentia pentru somaj pentru a-mi depune actele. In acest oras am ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie somaj gabriela68ful gabriela68ful Buna ziua ! De cate ori interactionez cu functionari publici, sunt nemultumita de informatiile primite, pentru ca acestia , practic, nu cunosc deloc ... (vezi toată discuția)
Indemnizație de somaj la distanta de 50km de localitatea de domiciliu dianamariaparalescu dianamariaparalescu Buna ziua. Mă numesc Diana si am sa adresez o întrebare. Am un prieten care este din Sibiu, a terminat Masterul in Timișoara 2016 si nu a mai putut sa dea ... (vezi toată discuția)