avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Situatie fara iesire?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Situatie fara iesire?

Buna ziua
mama mea este foarte bolnavă
Este intr-un stadiu avansat de demență,nu vorbește,nu se misca, nu ma recunoaște
drepturile ei vin pe card sii anul viitor scade valabilitatea
ce șanse am sa reînnoiască cardul in conditiile in care ea trebuie să semneze
la notar prin procura la fel
eu am grija de ea si sant singurul copil
starea ei de sănătate s_a degradat în ultimile8 luni si nu m-am gandit sa fac din timp o procura notariala
Cum pot intra in posesia banilor fiind un drept al ei (pensie,indemnizație handicap) in conditiile date? nu cred ca nu exista cale de rezolvare si ca poate fi lăsată o persoană fara mijloace de subzistenta
multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:00, 18 Noiembrie 2018
Solicitati prin intermediul instantei punere sub interdictie si desemnarea dvs ca si tutore pt a va.ocupa de interesele dansei.Grabiti -va procedura in instanta dureaza cateva luni,necesita expertiza medico legala etc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Da, punerea sub interdictie judecatoreasca este singura varianta.
Este bine sa va grabiti deoarece poate dura destul de mult procedura.
Daca puteti incepe de maine nu ar fi prea devreme intrucat se va face si o expertiza psihiatrica si IML este teribil de greu de urnit pentru a urgenta si nu cred ca veti reusi.Se spune ca IML este un fel de stat in stat.O spun adesea politistii si procurorii.Eu stiu cat de greu este de urnit si ca se poate asa ceva, dar in mod sigur nu o sa reusiti cu urnirea IML.

Este posibil sa mearga si pe procedura ordonantei presedintiale chestia cu scoaterea banilor dar trebuie sa fiti avansata pe procedura inclusiv cu expertiza finalizata.Este unul din putinele lucruri care imi lipsesc din palmares, o ordonanta pe asa ceva dar eu zic ca ar merge.
Daca nu stiti sa urgentati procedurile ( ceea ce adesea este foarte complicat) va fi extrem de dificila situatia.
Daca nu va grabiti statul o sa dea vina pe dvs. pentru faptul ca si el se misca lent.

Este bine sa stiti ca in Romania totul se misca lent ( in ciuda asa zisei legi a accelerarii proceselor care este o vorba goala) si fara sprijin calificat la un mod deosebit nu veti reusi sa urgentati.
De aceea va ziceam ca maine nu ar fi prea devreme sa incepeti...
Deja ati pierdut timp pretios.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi bănești pe card ghiumusa ghiumusa Buna ziua mama mea este foarte bolnavă Este intr-un stadiu avansat de demență,nu vorbește,nu se misca, nu ma recunoaște drepturile ei vin pe card sii ... (vezi toată discuția)
Curatela sau punere sub interdictie ? miilan miilan Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Mama are 83 de ani si detine in proprietate: o garsoniera; 3/4 din apartamentul in care locuieste(1/4 sunt eu ... (vezi toată discuția)
Avocatul meu cred m-a pacalit Euroinvest Euroinvest Buna seara, In luna Februarie 2014 am incheiat un contract cu un avocat prin care acesta ma trebuia sa ma reprezinte intr-un proces cu sora mea pentru ... (vezi toată discuția)