avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Este nevoie ca firma de transport sa aiba formularul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Este nevoie ca firma de transport sa aiba formularul A1 pentru angajatii conducatori auto?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea nelamurire: firma de transport cu sediul social in Romania are angajati soferii profesionisti care efectueaza transporturi rutiere de marfuri pe teritoriul Frantei si al Germaniei ( programul de lucru este de 8 saptamani in afara tarii si de 2 saptamani in tara). Este nevoie ca firma sa aiba Formularul A1 pentru acesti angajati?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 17:32, 19 Noiembrie 2018
Buna ziua,

Daca apreciati ca sunt indeplinite toate conditiile detasarii pe teritoriul altor state din UE (detasare transnationala), atunci trebuie solicitat documentul A1 de la Casa de pensii.

Din punct de vedere fiscal, contributiile sociale se datoreaza in statul membru cu exceptia situatiei in care angajatorul roman obtine documentul portabil A1.
Daca angajatorul roman obtine documentul portabil A1 pentru salariati, contributiile sociale se datoreaza in Romania pe perioada cuprinsa in formular.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular portabil a1 RuxandraLarisa RuxandraLarisa Stie cineva daca un agent de munca temporara ce trimite angajatii sa lucreze in UE e obligat sa emita formularul A1? Mentionez ca angajatii lucreaza cu ... (vezi toată discuția)
Agent munca temporara POINT CONSULTING HR POINT CONSULTING HR Buna ziua, Ma intereseaza daca o companie de leasing de personal deschisa in Romania, care pune la dispozitie lucratori pentru companii din strainatate, ... (vezi toată discuția)
Munca germania andrei565 andrei565 O firma Română de constructie angajeaza pe Moldoveni cu pasaport Biometric MD fara cetatenie Ro, apoi o firma Germana incheie contract pentru ... (vezi toată discuția)