avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune cu titlu gratuit parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune cu titlu gratuit parti sociale

Se poate face cesiune cu titlu gratuit parti sociale intre asociatei, in ce conditii si cum trebuie sa arate contractul cesiune?
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: nico44 , utilizator 10:29, 20 Noiembrie 2018
Buna ziua,
DA, se poate cesiona cu titlu oneros sau gratuit.
Contractul de cesiune se incheie in fata unui notar sau avocat pentru date certe.
multumesc!
chiar am fost la un notar si mi a spus ca nu se poate (asta inainte sa lansez interbarea pe forum) acum o sa merg la alt notar
singura problema ar fi la ce valoare se platesc taxele la notar deoarece firma are un capital social mare si este si cu probleme mari (datorii etc )
la ONRC nu spun nimic,vor doar contract cesiune parti sociale si nu as vrea sa mi respinga cesiunea .daca as mai plati c/v parti sociale la val pe care o are acum capitalul social ( cei care renunta au peste 90% din capital) as da sigur faliment eu -cel care preiau toata firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale simona_27 simona_27 Buna ziua, Sunt unic asociat la un S.R.L. si intentionez sa il cooptez si pe sotul meu in firma ca asociat. Firma are 20 de actiuni a cate 10 ron fiecare. ... (vezi toată discuția)
Asociat si administrator srl-cesionare parti sociale Valentina_D Valentina_D Buna ziua, Sunt asociat (nu unic) si administrator intr-un SRL si as vrea sa cedez partile mele sociale . Am doua variante: sa le cedez celuilalt asociat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu Val1977 Val1977 Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea Suntem doi asociati si administratori cu drepturi egale la o societate. Vreau sa cedez partile mele ... (vezi toată discuția)