avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesionare parti sociale

Buna ziua,

Sunt unic asociat la un S.R.L. si intentionez sa il cooptez si pe sotul meu in firma ca asociat. Firma are 20 de actiuni a cate 10 ron fiecare. si vreau sa ii cesionez jumatate din ele
Intrebarea este: cum este mai simplu de procedat? sa imi plateasca cele 10 parti sociale la valoarea nominala (si care sunt pasii de urmat?) sau sa ii cedez cu titlu gratuit 10 parti sociale si in acest caz ce implicatii sunt?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 08:04, 13 Mai 2010
Contract de cesiune, prin care preia cele 10 parti sociale, prin ce forma doriti, preferabil ar fi sa se stipuleze ca se preiau la valoarea nominala a cate 10 ron fiecare.
Contractul de cesiune (cu titlu gratuit sau oneros) se depune la ONRC cu cerere de mentiune si act constitutiv in noua redactare, conform noii situatii juridice (dupa cesiune). Numiti sau pastrati administratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune cu titlu gratuit parti sociale nico44 nico44 Se poate face cesiune cu titlu gratuit parti sociale intre asociatei, in ce conditii si cum trebuie sa arate contractul cesiune? (vezi toată discuția)
Vreau sa cedez partile mele sociale tatalui meu Val1977 Val1977 Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns la problema mea Suntem doi asociati si administratori cu drepturi egale la o societate. Vreau sa cedez partile mele ... (vezi toată discuția)
Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)