Buna ziua. Matusa mea este casatorita in America, Fairfax County, Viriginia. Ea are dubla cetatenie, iar sotul ei este american, Ambii stiu ca nu au nici un fel de contract prenuptial/ separatie a bunurilor si sustin ca nu au nevoie, insa dna notar cu care colaborez pentru un contract de vanzare-cumparare spune ca sunt anumite state in America (printre care si Virginia) unde se face separatie de bunuri din oficiu. Este posibil sa fie asa, iar ei sa nu stie acest lucru? Sa nu le fi fost comunicat sau sa le fi fost data o anexa la certificatul de casatorie? De asemenea, daca sotul ei este dispus sa dea la noi in tara o declaratie conform careia nu are nici o pretentie la o casa dobandita de matusa dupa casatoria lor, este posibil sa o conteste cineva? Va multumesc anticipat!
Cand nu se discută verba este mult mai dificil de comunicat.
Daca bunul sau banii provin din mostenire este bun propriu conform legii romane si sotul nu are drept.
Poate da declarație sotul desi nu am inteles de ce ar fi necesar.
Este roman notarul.sau american?
Doar terenul pe care s -a construit casa este moștenire. Casa care se vinde o data cu terenul este construită anul acesta, iar ei sunt căsătoriți de 13 ani.
In acest caz situatia este mai incalcita.
Constructia este bun comun potrivit legii romane.
Notarul il va pune sa semneze actul de instrainare si nu doar sa dea o declaratie.
Desi, pe de alta parte proprietarul terenului este si proprietarul constructiei prin accesiune imobiliara.
Dar, nu are sens sa intram in notiuni de drept aprofundate.