avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1986 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Despre activitatea PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Despre activitatea PFA

Buna ziua,
Am nevoie de cateva lamuriri legate de urmatoarele:
1. PFA, am contract de comodat pe laptop, proprietate personala. De curand am schimbat laptopul cu altul nou. Cum il scot pe cel vechi din gestiune avand in vedere ca a intrat prin comodat?
2. Asigurare facultativa privata de sanatate pentru persoana care detine PFA-ul. Se considera cheltuiala deductibila pe PFA in limita a 400 de euro, si daca da, trebuie sa apara in registrul de evidenta fiscala ca o cheltuiala deductibila plafonat sau se trece pur si simplu ca o cheltuiala deductibila integral?
3. Am renuntat la casa de marcat, toate tranzactiile le fac acum doar prin banca. Trebuie sa fac ceva cu casa de marcat veche? Trebuie sa anunt ceva la finante?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adri_d , utilizator 09:12, 11 Decembrie 2018
Pentru partea cu casa de marcat, contactati firma de unde ati cumparat casa de marcat care va va scoate memoria fiscala, va va pregati actele si le va depune la finante pentru defiscalizare. Costul operatie este deductibil pe baza facturii si documentulu de plata primite.
Faceti proces verbal de casare pentru aparatul laptop vechi si stricat.
Primele de asigurare voluntară de sănătate, precum și serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, plătite în scopul personal al contribuabilului, indiferent dacă activitatea se desfășoară individual sau într-o formă de asociere, în limita echivalentului în lei a 400 euro anual pentru fiecare persoană
Limita echivalentului în euro a cheltuielilor deductibile limitat, prevăzută la art. 68 din Codul fiscal, se transformă în lei la cursul mediu comunicat de Banca Națională a României pentru anul în care s-a efectuat plata.
La completarea registrului jurnal de incasari si plati pentru tot ce inseamna cheltuila deductibila limitat, treceti toata valoarea platita conform documentului de plata si atunci cand veti face totalul si veti completata decaratia unica, veti lua in calcul doar cat este deductibil fiscal. Tot acest calcul se trece in registrul de evidenta fiscala.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns. Am sunat la firma de unde am cumparat casa de marcat si ni s-a spus ca nu o poate defiscaliza decat daca cumparam alta casa de marcat. Nu inteleg de ce sa cumpar alta casa de marcat daca toate tranzactiile mele vor fi prin banca. Au spus ca daca nu vrem sa cumparam alta, pur si simplu sa pastram casa de marcat, fara sa facem nimic. E corect sa procedam asa sau nu?
O puteti tine asa dar sa aveti foarte mare grija de ea pentru ca atunci cand poate va veti inchide activitatea, peste un an, doi sau zece, tot va trebui sa faca aceasta operatiune.
Va multumesc pentru ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Închidere pfa Elenadaria Elenadaria Bună seara, vreau să adresez și eu câteva întrebări persoanelor care mă pot ajuta cu câteva detalii despre închiderea unui PFA. 1) am un PFA magazin ... (vezi toată discuția)
Pensie facultativa pfa mihaela.mm mihaela.mm AM 45 DE ANI, SUNT PFA IN REGIM REAL SI DORESC SA BENEFICIEZ DE O PENSIE PRIVATA. PENTRU PFA ESTE ACEASTA O CHELTUIALA DEDUCTIBILA FISCAL IN LIMITA ... (vezi toată discuția)
Am doua nelamuriri: este valabila legea deductibilitatii limitate a unei polite de asigurare private si daca fac o activitate indepedenta argasman argasman Buna ziua, Am un PFA cu codul CAEN principal: 6202, Activitati de consultanta in tehnologia informatiei, pe langa acesta mai am auxiliar adaugate si codurile ... (vezi toată discuția)