avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de risc maternal

buna ziua.am auzit ca se poate lua concediu de risc maternal.nelamuririle mele sint: 1.cit la suta din salariu se plateste acest concediu?2.cine da acesti bani,statul sau angajatorul? 3.daca eu am 2 contracte de munca pe perioada determinata trebuie sa intru la amindoua locurile in concediu de risc maternal?4.cineva mi-a spus ca plateste angajatorul concediul dar ca pe urma statul ii da angajatorului banii inapoi.daca este adevarat as vrea sa stiu dupa cit timp ii da inapoi?5.si daca intru din a doua luna de sarcina in acest concediu cei 85% o sa se calculezela banii de pe concediu?va rog sa ma iertati daca nu m-am explicat prea bine ,si astept cu nerabdare sa-mi raspundeti.va rog mult:kissing:
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:20, 8 Februarie 2010
orice fel de concediu medical, inclusiv cel de risc maternal se plateste de la fiecare loc de munca, in functie de veniturile obtinute la acel loc de munca.

INdemnizatie de crestere a copilului in timpul concediului pana la 2 ani o veti primi de la Primarie unde se depune dosarul de solicitare a acestetia.
deci aceste concedii medicale le platesc angajatorii iar ei isi recupereaza banii de la stat,multumesc f mult pt raspunsuri si pt rabdare.:vishenka:
Concediul medical cod 1 indemnizatie se calculeaza pe baza mediei pe ultimile 6 luni anterioare aplicand 75% ,proportiuonal cu nr zile lucratoare de CM.
CAS se retine la nivelul unui salariu minim pe economie(600*10.5%)proportional cu nr zile de CM si se mai retine impozit.
Primele 5 zile sunt platite din fondul de salarii,incepand din a 6-a zi se plateste din FNUASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate molul molul buna ziua banii pt concediul de maternitate> 126 zile>de unde ii primesc de la locul de munca sau se poate opta si altfel? (vezi toată discuția)
Insarcinata in medical cu risc maternal danydinca230 danydinca230 buna ziua sunt insarcinata in 29 saptamani si sunt in concediu risc maternal si as vrea sa stiu cum se plateste acest medical e doar 75% asa cum scrie pe ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor sociale de sanatate mirelabaschir mirelabaschir detin o soc.comerciala si am o angajata insarcinata care mi-a prezentat un concediu de risc de sarcina...in acest caz cine ii plateste indemnizatia aferenta ... (vezi toată discuția)