avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Stabilire impozit datorat tranzactii autoturisme, ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Stabilire impozit datorat tranzactii autoturisme, contestatie, judecata?

Sunt cercetat(fiscal) de ANAF pentru tranzactii cu autoturisme, in perioada 2011-prezent. Ce documente am avut eu nu au fost luate in considerare. Au gasit in evidentele administratiei fiscale un numar de 7 sau 9 masini, cumparate si vandute de mine. E drept, masinile au fost doar inregistrate la taxe si impozite. Nu sunt revanzator de meserie ci mai degraba pasionat.
Ca orice cetatean cu bune intentii, am dat curs cu amabilitate la fiecare solicitare a lor, si le-am spus ca mi le asum si voi plati daca este cazul. Desi nu mi se pare corect, sunt deja paraimpozitat la salariu.
La raportul de inspectie fiscala, inspectorul ANAF a considerat ca adaosul meu a fost de 41.7%, ceea ce e ireal, imposibil. Prin urmare mi se solicita impozit pe aceasta activitate, undeva la 13100 lei...
Ce pot face in aceasta situatie, astept raportul fiscal al lor(pe care am refuzat sa il semnez cu aceasta suma) si apoi contestatie, sau ii dau in judecata? Daca ii dau in judecata, pentru ce?

Toata viata am evitat astfel de situatii insa aici am ajuns si ma vad nevoit sa actionez. Foame de bani la ANAF pentru furtul organizat al guvernantilor, comision din incasari pentru inspectori...
Cel mai recent răspuns: AngiOlteanu , utilizator 13:53, 28 Martie 2019
In principiu ar trebui sa contestati raportul fiscal cu care inteleg ca nu sunteti de acord. Veti solicita in cadrul instantei efectuarea unui alt raport facut de experti autorizati se catre instanta, care vor clarifica situatia. De asemenea, explicati in instanta de ce nu sunteti de acord si ce greseli au fost facute, a caror inlaturare o solicitati.
Ok, multumesc. Concret, sunt de acord sa platesc impozit pe asa zisa activitate, dar nu sunt de acord cu suma(adaosul) stabilita de ei.
Cat despre inspectorul ANAF care a stabilit suma l-as acuza de luare de mita pe cai legale(Mita in RO e oarecum legalizata, primeste 15 % din incasari... banuiesc)

Justifica sa merg la un avocat sa ma ajute? Intreb, deoarece dau statul in judecata cu ajutorul statului.
Asa cum v-am spus, daca nu sunteti de acord cu adaosul stabilit, trebuie sa mergeti in instanta pentru a clarifica situatia.

In ceea ce priveste vinovatia inspectorului ANAF, consider ca se poate merge cel mult pe infractiunea de Abuz in serviciu (art. 297 C. Penal), sau neglijenta in serviciu (art. 298 C. Penal).

Exista multe dosare avand ca parte statul, in care solutia a fost favorabila justitiabilului. Deci, se poate castiga, atata vreme cat aveti dreptate.
In cele din urma, in ciuda faptului ca am contestat la ANAF decizia de impunere, solicitare la care nu am primit raspuns, am ajuns in situatia de a avea contul bancar integral blocat + adresa poprire catre locul de munca.
Suma de 13151 lei din decizia de impunere s-a inmultit, adica am o majorare suplimentara de aproape 5000 lei reprezentand dobanzi si/sau penalitati.

Concret, faptul ca am contestat decizia ANAF nu amana obligatia de plata a deciziei. Implicit le-am platit datoria principala si incerc sa esaloney dobanzile si penalitatile.

Am senzatia ca orice banuti ii dai la stat, chiar daca ii recastigi inapoi vor fi extrem de greu de dobandit ulterior.

Practic ma lupt cu sistemul, sanse slabe sa castig, chiar daca voi castiga, probabil nu voi recupera nimic,..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri impotriva anaf nitmar nitmar Doresc sa stiu daca se pot solicita daune/despagubiri in urmatoarea cauza: -ANAF dubleaza din eroare o declaratie fiscala/2005, astfel societatea apare si ... (vezi toată discuția)
Stingerea creantelor fiscale nobil nobil In 3 martie am primit o instiintare privind stingerea creantelor fiscale de la ANAF si ea face referinta la declaratiile depuse incepind cu data de ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva vasile58 vasile58 In luna ianuarie 2011 societatea depune decontul de TVA cu suma negativa cu optiunea de rambursare. In urma controlului, inspectorii fiscali calculeaza ... (vezi toată discuția)