avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Refuzul echipamentului de protectie pe baza medicala.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Refuzul echipamentului de protectie pe baza medicala.

Buna ziua. muncesc intr-o fabrica unde echipamentul de protectie prevede si bocancii cu bombeu metalic. Eu am o problema medicala la degetele de la picioare, si din aceasta cauza nu pot purta acei bocanci cu bombeu metali pentru ca ajung in situatia in care ma dor foarte tare degetele de la picoare.
Exista o varianta prin care pot refuza pe propria raspundere si din cauza unei probleme medicale sa port acei bocanci cu bombeu metalic ?
Multumesc pt atentie.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:51, 20 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in lista cu EIP stabilita in baza identificarii si evaluarii riscurilor profesionale pentru locul dvs. de munca/ postul de lucru este stabilita obligativitatea purtarii de bocanci cu bombeu metalic, angajatorul nu va putea sa va permita accesul la lucru neechipat corespunzator. Refuzul purtarii EIP poate fi motiv pentru desfacerea contractului de munca, prevedere in concordanta cu ROI al firmei.
In cadrul examinarii medicale periodice ar trebui sa prezentati acest aspect medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale pentru a consemna corect aptitudinea dvs. in munca, in fisa de aptitudine pentru locul de munca/ postul de lucru pe care il deserviti/ meseria dvs. Posibil sa primiti "apt conditionat" iar conditionarea sa fie ca nu puteti purta bocanci cu bombei metalic. In aceasta situatie, angajatorul are obligatia sa respecte recomandarea medicala si daca nu este de acord ca sa nu purtati bucanci cu bombeu metalic in timpul lucrului, sa va ofere un alt loc de munca/ post de lucru.
Medicul specialist ortoped poate sa faca recomandari medicale (sosete, bandaje, etc.) ce va pot proteja suplimentar degetele de la picioare si care sa va permita purtarea de bocanci cu bombeu metalic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bocanci cu bombeu metalic/compozit. Akhenaton81 Akhenaton81 Bocanci cu bombeu metalic/compozit. Buna ziua. Ce parere aveti despre bocancii de protectie din material compozit? Se preteaza la munca in santiere? Multi ... (vezi toată discuția)
Bună seara. lucrez într-un domeniu în care eip cuprinde și ... raindrop1 raindrop1 Bună seara. Lucrez într-un domeniu în care EIP cuprinde și încălțăminte de tip S3 SRC Cum se procedează în tara noastră, angajatorul a oferit ... (vezi toată discuția)
Sanctiunea avertismentului Alina Tabara Alina Tabara am o situatie mai deosebita si as avea nevioe de opinii iata cum stau lucrurile, la societatea la care lucrez, un agent comercial, uneori mai desfasoara ... (vezi toată discuția)