avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie marfa societate neplatitoare de tva cu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie marfa societate neplatitoare de tva cu sediul in Austria

O societate cu sediul in Austria, neplatitoare de tva , doreste sa achizitioneze marfa de la societati din Romania inregistrate in scopuri de tva; Ce demersuri trebuie sa faca in Austria pentru a-si putea deduce tva-ul aferent achizitiilor din Romania ?
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2018
hmarce, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 15:53, 20 Noiembrie 2018

Buna ziua,

In varianta in care societatea din Austria se inregistreaza in scopuri de tva pentru achizitii intracomunitare, va realiza achizitii intracomunitare din Romania ,nu va plati tva furnizorilor de marfuri din Romania si va aplica mecanismul taxarii inverse 4426=4427.

In varianta in care doreste recuperarea tva ului platit in Romania, trebuie sa verifice criteriile de eligibilitate, sa depuna o cerere la autoritățile competente din țara în care se află sediul întreprinderii

Procedura de rambursare a TVA este armonizată la nivelul UE. Pentru detalii, puteți consulta acest rezumat al procedurii de rambursare a TVA:

[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie intracomunitara crinarug crinarug O societate din Romania , inregistrata ca platitor TVA, achizitioneaza marfa de la o societate din Italia (inregistrata in Italia ca si platitor TVA) . La ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara picasso12 picasso12 daca achizitionez o masina ( mai veche de 6 luni cu peste 6000 km )din Germania (achizitie intracomunitara)pe SC platitoare de tva ( cod caen 4511) la pretul ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Semintele prajite, ambalate, care sunt comercializate in magazine, sunt supuse taxarii inverse? Un magazin a achizitionat in luna decembrie, ... (vezi toată discuția)