avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Intrebare cu privire la copyright
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Intrebare cu privire la copyright

Buna ziua,
As dori sa creez un site despre pronosticuri sportive.Pentru a atrage un numar mai mare de vizitatori m-am decis sa adaug o sectiune de statistici din fotbal(mai exact clasamentele principalelor competitii).Prima mea intrebare este: este posibil sa public spre exemplu 5 clasamente de fotbal la mn pe site iar intr-o sectiune a site-ului sa specific ca au fost preluate de pe uefa.com?A doua intrebare se refera la emblemele echipelor de fotbal,prin urmare este legal sa folosesc aceste logouri pe un site web in scopuri informative?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 00:27, 17 Noiembrie 2009
1.sursa trebuie citata acolo unde este preluata. deci nu se poate ca intr-o pagina sa fie clasamentul si in alta parte sa fie sursa.
2.emblemele de club nu pot fi folosite fara acordul scris din partea fiecarui club in parte.

ca sa intelegi cum functioneaza proprietatea intelectuala poti sa citesti legea 8/1996, dar sa tii minte ce orice creatie intelectuala este protejata de lege.
Un mod foarte simplu de a va lamuri este sa contactati administratorii website-urilor de unde doriti sa "imprumutati" informatiile si sa le cereti acordul. Cine stie, poate ajungeti la o intelegere! Este calea ce mai simpla de a va lamuri. Atentie: toate intelegerile trebuie facute in scris!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord expunere emblema parteneri razvanpirvu razvanpirvu Buna, Am rugamintea sa ma sfatuiti cu privire la urmatoarele. Am colaborat eficient cu mai multi clienti si acum as dori sa creez in cadrul site-ului, o ... (vezi toată discuția)
Desfiintare societate (club de fotbal) - valabilitate contract gygy83 gygy83 Buna ziua, Sunt jucator la un club de fotbal de drept public cu care am semnat o conventie civila. Ca urmare a unor indicatii la nivel european, ... (vezi toată discuția)
Fotografie furata si folosita pe un site web alithenake alithenake Buna ziua, Recent am fost informat pe un forum dedicat de fotografie, ca una dintre fotografiile mele a aparut pe un site. Locul de unde a fost luata, ... (vezi toată discuția)