avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație de creștere a copilului pentru mama ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație de creștere a copilului pentru mama casnica

Bună ziua, aștept un copil și as vrea sa știu dacă după nașterea acestui statul îmi oferă un ajutor financiar, specific ca în ultimele 24 de luni nu am înregistrat venituri. Ce ar trebui sa fac în continuare? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 21 Noiembrie 2018
Trebuie sa fi realizat timp de cel puțin 12 luni venituri impozabile în ultimi 2 ani anteriori nașterii copilului cf Ordonanței de urgenta a Guv. nr. 111/2010. Singuri bani pe care o sa.i primiți sunt alocăția copilului 200 lei/luna pana la 2 ani , apoi 84lei/lună
Daca în ultimele 24 de luni anterioare datei nasterii, cel putin 12 luni, nu ati realizat venituri supuse impozitului pe venit, nu beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am obținut venituri numai în străinătate în ultimii ... Neagu Antoanela Neagu Antoanela Dacă am obținut venituri numai în străinătate în ultimele 16 luni înainte de nașterea copilului am dreptul la indemnizatie de creștere a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului ... Matasel23 Matasel23 Buna ziua pot beneficia de indemnizație pentru cresterea copilului daca nu am lucrat niciodată in România sau daca am rămas însărcinată si apoi sa ma ... (vezi toată discuția)