avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Suportare reparatie coloana apa calda de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Suportare reparatie coloana apa calda de catre proprietarii cu centrale termice

Diacutii aprinse si interminabile in blocul nostru in privinta stringerii de fonduri pentru inlocuirea coloanei de apa calda din subsolul blocului uzata ,plina de rugina si corodata.Bloc construit in 1984 ,cu cîrpeli ori de cite ori a avut loc o avarie la respectivele coloane. Proprietarii cu centrale termice multi dintre ei cu centrale montate de peste 15 ani,sau cu apartamente cumparate cu centrale in functiune ,invoca art.654 din codul civil unde la alin 2 se specifica: cheltuielile legate de partile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad in sarcina acestora din urma. Mai mult ,ei motiveaza ca au facut pe cheltuiala lor toate lucratile de proiectare,avizare,constructie,verificare, revizie,accesorii ,fara aportul vecinilor lor care au ramas pe sistemul centralizat.Va rugam sa ne oferiti o opinie ,legata de suportarea costurilor pentru repararea acestor coloane. Va multumim.
Cel mai recent răspuns: 11max , utilizator 10:25, 23 Noiembrie 2018
Coloanele de apa din subsol reprezinta parte comuna
Aspectul ca parte dintre proprietari au inteles sa renunte la sistemul centralizat de alimentare utilitati si au inteles sa-si instaleze centrale individuale nu constituie temei legal pentru ca acestia sa fie exonerati de la obligatia achitarii cote comune reprezentate de intretinerea si reparatia parti comune-instalatii si constructii din condominiu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.75 (4) din legea 196/2018, nici un proprietar nu este exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune ca urmare a renuntarii la folosinta unei parti din proprietatea comuna.
multumesc frumos elenazan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile pentru părțile comune ale asociației de proprietari sem@mps-design.ro sem@mps-design.ro Am înțeles că Legea 287/2009 privind Codul Civil stipulează la Art.654, aliniatul (2) că pentru părțile comune folosite exclusiv de către unii ... (vezi toată discuția)
Centrala proprie - platim cheltuieli reparatii parti comune? matcris matcris Buna ziua, Avem centrala proprie de apartament, la subsolul blocului s au efectuat lucrari de reparatii si inlocuire a conductelor din subsolul bocului precum ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! de 3 ani am probleme în doua dormitoare cu instalația ... Under Under Bună ziua! De 3 ani am probleme în doua dormitoare cu instalația de incalzire, caloriferele sunt reci. În toată aceasta perioada am plătit căldură ... (vezi toată discuția)