Buna seara,
Fratele meu a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani și 4 luni pentru viol.Acesta a fost reținut in data de 23.08.2016. A savarasit fapta împreuna cu un prieten și amandoi au fost condamnați la aceeași pedeapsa. Aceștia au executat pedeapsa la penitenciarul de tineri de la Bacău (amandoi aveau 18 ani la momentul săvârșirii faptei) Cei doi au avut un comportament exemplar pe toată perioada detenției au muncit și au jucat intr-o piesa de teatru. In August 2018 fratele meu a avut comisia de eliberare și a primit o amânare de 6 luni pe motiv ca nu și-a plătit daunele morale fata de victima. Acesta a făcut contestație la decizia primei Instanțe. In Septembrie 2018 prietenul fratelui meu a fost eliberat (nici acesta nu a plătit daunele) In luna Noiembrie 2018 fratele meu a avut înfățișarea la tribunalul Bacău unde contestația a fost respinsă pe același motiv ca și la prima instanța deși a făcut dovada ca nu deține bunuri pe nume. Întrebarea mea pentru dumneavoastră este: Se mai poate face ceva pentru ca fratele meu sa nu aștepte 9 luni pana la intrarea din nou in comisie? Cele 3 luni cât a așteptat decizia tribunalului nu au fost puse la socoteala deși el a fost încarcerat. Va multumesc anticipat.
Buna seara, nu se mai poate face nimic. E definitiva hot. si trebuie asteptat pana se implineste termenul pentru a intra din nou in comisia de liberare.