avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj casă moștenită
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj casă moștenită

Am mostenit o casa cu mama si 2 frati. tata a murit in 2015.Sora=mea a platit fratelui 100000 roni in 2012 pentru partea lui din casa. Mentionez ca a luat banii .Se considera ca a fost platit pentru partea lui de 12% din casa sau inca detine 12% din casa.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:07, 21 Noiembrie 2018
Buna seara,
Orice intelegere prealabila deschiderii unei succesiuni cu privire la modul de dezbatere si acceptare este NULA de drept. Studiati art. 956 C.Civ.
Bunurile se impart astfel:
mama 5/8 si fiecare frate 3/24.
Daca fratele vrea, dupa dezbaterea succesiunii poate sa vanda sau sa doneze partea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor ptrscmircea ptrscmircea tatal meu a murit in ianuarie inca nu am facut succesiunea suntem 3 frati si mama deci 4 stiu ca se va imparti totul in 4 dar mama si sora mea vor sa imi dea ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune - procedura, cote adrianciulei1970 adrianciulei1970 Mama mea a decedat.Eu am 42 de ani si un frate si o sora de 36 ani si 24 ani(varstele care le-am scris sunt la data decesului),casatoriti,la casele ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)