avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor

tatal meu a murit in ianuarie inca nu am facut succesiunea suntem 3 frati si mama deci 4 stiu ca se va imparti totul in 4 dar mama si sora mea vor sa imi dea mie toate drepturile lor cum se poate face sau daca am 3 sferturi din mostenire cum pot sa il dau afara pe fratele meu care este abuziv cu mama si cu noi va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:08, 1 August 2012
Sa accepte succesiunea şi apoi să vă vandă sau doneze partea ce le-a revenit. Nu va pot ceda doar dvs. Daca renunţă la moştenire mama şi sora, nu pot renunţa în favoarea nimanui, ci cotele la care renunţă se repartizează celorlalţi moştenitori.
Dacă aveţi 3 sferturi, îi plătiţii o sultă fratelui , pentru partea lui, iar acesta pleacă din imobil , ori faceţi partaj judiciar , daca nu vă intelegeţi. .


Buna ziua. Dezbateti succesiunea dupa defunct. Ulterior mama si sora dvs va pot ceda cotele parti din succesiune attribuite, iar dvs veti putea cere iesirea din indiviziune. Va tb sa platiti o sulta fratelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune marianalin marianalin Suntem patru frați o fata și trei băieți, părinții noștri decedați unul din frați dorește că partea ce-i revine să o lase celorlalți trei ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme bojoga veronica bojoga veronica Buna ziua! Sa facut succesiunea dupa tata care s-a impartit la 4 frati si mama,un frate a decedat dupa care a decedat mama.Eu si o sora vrem sa ... (vezi toată discuția)
Renunțare la mostenire flori2009 flori2009 Bună! Am nevoie de o lămurire legata de situația urmatoare: Mama mea deține, împreună cu fratele ei (vitreg) un imobil, moștenire de la părinți. Mamei ... (vezi toată discuția)