avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Raspundere civila delictuala a executorului ...
Discuție deschisă în Executare silită

Raspundere civila delictuala a executorului judecatoresc

Pot introduce actiune pt rcd a executorului judecatoresc daca acesta a facut demersurile pt inscrierea creantei la masa credala (firma angajatoare in faliment) prea tarziu si astfel am pierdut dreptul de a solicita lichidatorului judiciar plata salariilor restante din Fondul de garantare
Cel mai recent răspuns: FlorentinaBurdun , utilizator 10:12, 22 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 55 alin.1 din Statutul UNEJ si al profesiei de executor judecatoresc prevede ca “executorul judecatoresc raspunde pentru modul in care isi indeplineste atributiile, disciplinar sau civil, in conditiile legii, regulamentului si statutului”.

Intalnim, astfel potrivit acestui text, atat o raspundere disciplinara a executorului judecatoresc, cat si o raspundere civila a acestuia.

Detalii : [ link extern ] /
Va mulțumesc pentru răspuns.
Zi bună va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine face inscrierea la masa credala tibstefaug tibstefaug Executorul judecatoresc a constatat deschiderea proceduri insolventei. Cine face inscrierea la masa credala? Eu creditor sau executorul? (vezi toată discuția)
Litigiu de munca in instanta madalina85 madalina85 BUna ziua! Am dat firma la care am lucrat in judecata pentru neplata drepturilor salariale. Am inteles cum ca intre timp firma ar fi dat faliment. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Aparare impotriva art. 7 lg. 85/2006 publicitatii in buletinul procedurilor de insolventa AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Art. 7 din Lg 85/2006 prevede ca citarea se face in principal prin intermediul BPI, ori este cunoscuta practica debitorilor de a o mite sa informeze ... (vezi toată discuția)