avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce demersuri trebuie sa fac pentru ca tevile de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce demersuri trebuie sa fac pentru ca tevile de incalzire ale Calorului sa fie deviate, avand in vedere ca trec prin curtea , gradlna si pe sub casa mea?

Tevile de incalzire si apa calda ale termoficarii Calor trec pe proprietatea mea din anul 1970 apriximativ. Eu am cumparat casa in 1995 si nu stiam. In anul 2003 am notificat Primaria sa devieze tevile de pe proprietate si au raspuns ca pentru a veni in sprijinul cetatenilor aflati in situatia mea, au propus solutii alternative de alimentare astfel incat proprietatile private sa nu mai fie afectate de sistemele publice de gospodarie comunala .Sunt 15 ani de atunci si nu au facut nimic in acest sens. In data de 06.11.2018 s-a produs o avarie, a intervenit Calor pe spatiul public din fata casei si au constatat ca teava de apa calda este sparta si canalul termic este inundat de apa. Din constatarea lor a rezultat ca teava poate fi sparta oriunde pe proprietatea mea (pe sub casa, prin curte, gradina) si au blindat tevile de apa calda din centrala lor termica, ce se afla la 500m de proprietatea mea. Tevile de apa calda au fost deviate pe domeniul public, pe strada, spunand ca cele de incalzire a caloriferelor nu sunt sparte. Platoul din fata casei unde s-a spart pentru a se face constatarea si ulterior reparatiile este neastupat, nereparat de cei de la Calor si se poate constata in continuare ca acest canal termic este inundat, tevile de incalzire fiind clar afectate. In portiunea in care traseul traverseaza subsolul constructiei, existand 3-4 racorduri functionale sau blindate, datorita efectelor negative se observa o asezare a fundatiei constructiei, care tinde sa se accentueze, iar spartura din conducta poate duce la spalarea pamantului si ar rezulta o posibila prabusire a constructiei. Ce demersuri trebuie sa fac eu in continuare?

Alte discuții în legătură

Centrala termica de apartament si asociatia de propietari aripi aripi Nesimtzire sau prostie ? .... de 15 ani, ma straduiesc sa conving vecinii - cel putin pe scara mea - sa schimbam vechile coloane ,ale sistemul lui de ... (vezi toată discuția)
Problema radet netya netya in urma pierderilor de apa calda inregistrate in centrala termica si a verificarilor efectuate s-a constatat ca teva generala de alimentare de apa calda a ... (vezi toată discuția)
Daca se sparge coloana principala de incalzire,cine plateste? iozsi39 iozsi39 am o intrebare:sunt singurul de pe coloana care a ramas racordat la instalatia de incalzire a orasului;daca coloana principala se sparge la un vecin,cine ... (vezi toată discuția)