avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Model intampinare chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Model intampinare chemare in judecata

Am fost chemata in judecata pt deschiderea taxei de succesiune. Trebui sa imi iau un avocat? Trebuie sa depun o intampinare si nu stiu ce am de facut...
Cel mai recent răspuns: doar_dana , utilizator 22:21, 24 Noiembrie 2018
Ar fi preferabil să apelați la un avocat.
Întâmpinarea este obligatorie.
Dacă ați primit comunicarea/adresă de la instanță, acolo scrie și termenul (25 de zile) în care aveți obligația de a depune întâmpinare. Și ar fi ideal să ajungeți la avocat cât mai repede, nu în ziua 24...

Întâmpinarea trebuie să conțină, printre altele, răspunsul la toate pretențiile si motivele de fapt și de drept ale cererii de chemare în judectă. Nu există model ... Trebuie cunoscut conținutul cererii de chemare în judecată pentru a scrie o întâmpinare.
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
romascanu, moderator
Mergeți la avocat care vă va formula întâmpinarea, nu există modele, acesta elaborează construcții juridice diferite în funcție de speță și de redutele necesare in concreto.
Nu exista taxa de succesiune ci eventual dezbaterea unei succesiuni prin instanta sau partajul unui bun dobandit ca urmare a dezbaterii unei succesiuni.Apelati la un av in mod clar nu va descurcati ,nu merge cu modele copiate.Daca vreti sa ramaneti cu ceva in urma acestui proces va trebui sa va aparati intereselul angajand av.
Am apelat. Sincer, nu m-am asteptat ca pt o verificare a actelor primite sa platesc 100 ron. Ma gandesc cat v-a trebui sa platesc pana la sfarsitul procesului...Problema este ca dupa verificarea actelor primite, avocata la care am fost mi-a zis ca nu poate face intampinarea pt ca pt o parte din terenurile aflate in masa succesorala exista alti proprietari. Cum ca titlurile de proprietate au fost emise atunci dupa revolutie dupa ureche iar multe terenuri se suprapun in mai multe titluri de proprietate Sunt confuza si nu stiu ce urmeaza sa fac. Daca cer parerea mai multor avocati si ma taxeaza fiecare cu cate 100 ron...am pus-o...Pana ajung la sfarsitul procesului chiar daca vand partea de mostenire nu o sa reusesc sa acopar cheltuielile pt proces.... Un avocat din oficiu nu se poate in astfel de cazuri??? Pt ca salariul meu este minim pe economie!!!! Multumesc...,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac - credit neplătit Badman Badman Buna ziua...am o problema si as vrea niste raspunsuri...De vreo 3 ani nu am mai platit rata la o descoperire de card si ieri am primit acasa sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)
Model intampinare divort gabriela serbanescu gabriela serbanescu buna ziua, va rog , daca se poate, un model de intampinare divort la judecatorie, fara acordul partilor. multumesc. (vezi toată discuția)
Succesiune și partaj succesoral Maria9417 Maria9417 Buna ,a fost depus un dosar pentru succesiune partaj succesoral,dosar în care apare si numele meu fiind unul dintre moștenitor!Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)